Nije savršena, ali je prelijepa. A ako je mogla ona, možete i vi!
 Foto: hairstargetsfit.tumblr.com
Snaga volje

365 dana snimala je selfije, evo što joj se dogodilo...

Nakon što je izgubila muža, odlučila je u potpunosti promijeniti život. Poticaj su joj bili selfiji koje je snimala svaki dan punih godinu dana. Evo što se dogodilo!

Prije nešto više od godinu dana činilo joj se da njezin život nema smisla. Tada se, naime, 31-godišnja Justine McCabe morala suočiti sa gubitkom supruga koji si je sam oduzeo život.

"Smrt moga muža bila je za mene istovremeno i teška i stravična. Još mi je teže bilo prihvatiti je jer sam nedugo prije izgubila mamu. Mislim da je tako nešto najgore što se ikome može dogoditi." započela je Justine svoju priču za Caters News.

Cijeli život Justine je bila punašna, no nakon smrti supruga odlučila je smršavjeti. [FOTO: JUSTINE MCCABE / CATERS NEWS]


A ta priča, koliko god ju je potresla, zapravo joj je dala i misliti o životu.

Šok, poricanje, tuga, očaj - poticaj

"Ne mogu vam opisati koliko me je uzdrmala njegova smrt. Međutim, nakon šoka, poricanja, tuge, a zatim i očaja, shvatila sam da moram napraviti ozbiljne promjene u svom životu." rekla je Justine.

Ostvarenje vlastitih snova i suočavanje sa strahovima bili su visoko na njezinoj listi prioriteta.

"Shvatila sam da moram doista ŽIVJETI! Znala sam, ako mogu nastaviti živjeti bez muža i majke, da tada moram pomaknuti nevidljive granice koje sam si nekad u životu postavila, da moram živjeti životom zbog kojeg bi njih dvoje bili ponosni na mene."

Nakon toga krenula je u avantutru. Osmislila je izazov koji je njezin život u potpunosti promijenio. Odlučila je smršavjeti, a kako bi u tome uspjela snimala je selfije.

"Punih 365 dana, čim bih se ustala iz kreveta, snimila sam selfie. To je bilo prvo što bih u danu napravila. Prvi je bio katastrofa - izgledala sam izgubljeno i slomljeno." prisjeća se Amerikanka.

Selfiji kao poticaj

Međutim, iz dana u dan, ti autoportreti dali su Justine poticaj da nastavi.

"Svaki puta kada mi se nije dalo ići u teretanu pogledala bih selfije i osjetila ogroman poticaj i uvijek bih iznova osvjestila zašto to zapravo radim. Danas kada gledam te fotografije ne mogu vjerovati što sam postigla. Ne mogu vjerovati da sam uspjela u nečemu što mi se oduvijek činilo nemoguće..." kaže 31-godišnjakinja.

U godinu dana Justine je izgubila 57 kg. [FOTO: JUSTINE MCCABE / CATERS NEWS]


Problem prekomjerne težine Justine je imala od djetinjstva. Već sa 18 godina podvrgnula se operaciji ugradnje balona u želudac.

Životna odluka

"Smršavjeti je bila jedna od mojih novih životnih odluka. Bilo mi je dosta dijeta i neugodnih situacija zbog mog izgleda."

Stoga je Jstin krenula u teretanu, i nakon puno truda, svakodnevnih selfija, nebrojeno litara znoja i boli u mišićima - uspjela je. Sa 142 kilograma pala je na, pazite sad, 85 kg.

"Osjećam se fantastično! Ljudi koji me poznaju od djetinjstva više me ne prepoznaju i ne mogu vjerovati koliko sam smršavjela, a meni je super što sam mogla "pozdraviti" staru Justine i ostaviti je u prošlosti."

Ali, ni to nije sve

Gubitak težine bila je samo jedna stavka u životu koju je Justine željela promijeniti. No, bio je tu i strah od nekih stvari koje je željela savladati. Samo neki od njih bili su ronjenje, surfanje, popesti se na Eiffelov toranj, skok padobranom, pa i putovanje izvan grada...

Prije nekoliko godina Amerikanka nije mogla zamisliti da stavi masku na lice i zaroni u dubine... [FOTO: JUSTINE MCCABE / CATERS NEWS]


"Svaki od izazova u kojem bih uspjela donio je više života u moju svakodnevicu. Bila sam sretna i ispunjena, osjećala sam da mogu sve! Zato od njih ne odustajem, ima još toliko toga što moram napraviti. Samo ove godine idem na četiri utrke, moram se popeti na još nekoliko planina, ponoviti bungee i skok padobranom..." kaže Justine.

Pomoć online trenera

Svoju preobrazbu pripisuje vlastitoj odlučnosti i volji te pomoći online trenera Jonny Strawsa.

"Ove godine pojačat ćemo temeljni kardio trening i igrati se različitim HIIT programima s naglaskom na pronalaženju idealnog programa prehrane. Jedva čekam pomoći joj na putu da izgubi još koji kilogram, pojača kondiciju i bude još zdravija." naglasio je njezin trener.

“Osjećam se kao druga osoba. Lovim svoje snove i zaista živim!" kaže Justine. [FOTO: INSTAGRAM / HAIRSTARGETSFIT]


U nastavku pogledajte transformaciju Justine McCabe, a pratiti je možete i na Instagramu.