Sjetite se da možemo biti samo ono što jesmo. Kada prihvatimo sebe, i drugi nas počinju prihvaćati.
 Foto: Istock
probajte

10 savjeta kako prihvatiti sebe

Dobro je u životu pomiješano s lošim. Ako odbacite sve zato što vam se ne sviđa onaj loši dio, odbacit ćete i velik dio onoga što je dobro.

1. Kada se loše osjećate, ne borite se s osjećajima. Ako se borite da biste ih kontrolirali, samo ih možete pogoršati. Koliko god snažno željeli da osjećaja nema, oni će ostati onoliko koliko trebaju. Kada im dopustite da budu ondje i kada ih promatrate, oni obično odlaze prije nego što ste to očekivali.

2. Emocije su kao nepozvani gosti. Dolaze kad god žele, a odlaze kada prepoznate njihovu prisutnost. Iako se emocije u vama rađaju, nemojte pretpostaviti da one vama i pripadaju. Upravo vas zato one rijetko slušaju.

3, Onog trena kada sebi dopustimo biti, napokon osjećamo kao da smo u miru sa sobom. Sjetite se da možemo biti samo ono što jesmo. Kada prihvatimo sebe, i drugi nas počinju prihvaćati.

4. Ne možete svoju opsesiju otpustiti jedino razmišljajući: 'Trebam prekinuti s ovim.' Tek kada uvidite da opsjednutost na koncu donosi patnju, moći ćete je odbaciti. Požurili ste se lizati med s oštrice žileta.

5. Ako od nekoga tražite da promijeni svoj život, možda je to zato što vi niste sretni svojim životom.

6. Kažete li često svojim voljenima: 'Ako me voliš, zar se ne bi promijenio za mene?' To nije ljubav. Prihvaćanje i sloboda istinsko su lice ljubavi, a ne ograničavanje i kontrola.

7. Ako ste sebi često morali uskraćivati ono što želite, možda ste i drugima nenamjerno odbijali njihove želje misleći da trebaju živjeti svoj život onako kako vi živite svoj. Prestanete li poricati sami sebe, bit će vam lakše prihvatiti druge onakvi kakvi jesu.

8. Ima trenutaka u našem životu kada jednostavno želimo odustati. Iako je teško, ne posustajte. Kada osjećate da apsolutno više ne možete, budite strpljivi još samo malo. Ako se predate, sve što ste izgradili bit će izgubljeno, a vi ćete zauvijek žaliti. Ustrajavanje čak i kada je teško otkriva vaš istinski karakter.

9. U mnogim stvarima u životu dobro se miješa s lošim. Ako odbacite sve zato što vam se ne sviđa onaj loši dio, odbacit ćete i velik dio onoga što je dobro.

10. Ne postajemo mudriji tako što više razmišljamo. Kada nam um postane opušten i otvoren, iznenada nam dolazi briljantna nova ideja. Imajte povjerenja u mudrost koja postoji u tišini i odmorite neko vrijeme svoj prezaposleni um.

Linker
20. travanj 2024 22:36