Vodič: kako prepoznati kada stres utječe na naše zdravlje i kako ojačati tijelo u pet koraka

Važno je prepoznati simptome kojima nam naše tijelo pokušava reći ‘dosta!’ i usvojiti nekoliko navika koje nam mogu pomoći ojačati organizam. Uzimanje proizvoda Linex Complex jedan je od načina na koji možemo vratiti organizam u ravnotežu.

Svakodnevna izloženost stresu uvelike utječe na naše zdravlje. Zahtjevne obaveze na radnom mjestu, emocionalni stres ili velike životne promjene samo su neki od faktora koji naše tijelo stavljaju u stanje ‘pripravnosti’. Takva napetost proizašla iz stresa može biti poprilično nelagodna. Simptomi stresa način su na koji nam naše tijelo govori da bismo trebali usporiti, a mogu se manifestirati na različite načine.

Jedan od simptoma je nemiran san. Uz osjećaj umora nakon buđenja rezultira time da ne možete preživjeti dan bez velikih količina kofeina. Tijelo se preko noći nije uspjelo odmoriti i onda ste cijeli dan u potrazi za izvorom energije. Na kraju dana se osjećate kao da ste pretjerali s kofeinom, ali najčešće bez povećane produktivnosti. Nervozni ste, znoje vam se dlanovi i kontinuirano brinete hoćete li se uspjeti nositi sa svim obavezama koje vas čekaju. Nemate vremena za druženje s dragim ljudima jer ste preumorni, konzumirate hranu koja vam je pri ruci, najčešće nezdravu… Sve su to simptomi stresa.

Nesklad u količini obaveza koje imate i vremena koje vam je na raspolaganju može dovesti do razvoja osjećaja anksioznosti. Takva stanja mogu izazvati i pojavu gastrointestinalnih, kardiovaskularnih i probavnih tegoba.

Naime, probava je ključan proces u organizmu koji osigurava da se eliminiraju sve štetne tvari. Stres uvelike može utjecati i na probavu, manifestirajući se na nekoliko načina. Može doći do različitih funkcijskih poremećaja probavnog trakta poput neredovite stolice praćene grčevima, bolovima i nadutošću. Nisu rijetki ni drugi problemi poput proljeva, a sve skupa rezultira nelagodnim psihofizičkim stanjem. Osim toga, imajući na umu da pravilna probava osigurava izbacivanje toksina i drugih štetnih tvari iz organizma, nepravilno funkcioniranje tog procesa može dovesti i do pada imuniteta. Dođe li do toga, naše je tijelo slabije u borbi s različitim virusima.

Primijetite li neke od navedenih simptoma, vrijeme je da usporite i pobrinete se za sebe. Svatko od nas ima određene rituale koji pomažu u nošenju sa stresom. Bilo da je riječ o šalici omiljenog napitka ujutro prije nego započnete dan, šetnji prirodom nakon posla ili razgovoru s prijateljem, nastojte što češće odvojiti vrijeme za stvari u kojima uživate i koje vas opuštaju. Topla kupka na kraju dana pomoći će vam opustiti napetost u mišićima, dok dobar film koji vas nasmije do suza može podići razinu hormona sreće.

Ako se svjesni da vam je stres prouzročio i određene zdravstvene poteškoće, pobrinite se da vratite izgubljenu energiju. Uravnotežena prehrana bogata vitaminima, mineralima i vlaknima pomoći će osigurati dovoljno energije za sve dnevne aktivnosti. Imunitet možete dodatno osnažiti i uzimanjem probiotika. U njima se nalazi velik broj dobrih bakterija koje pomažu u održavanju crijevne mikrobiote, sudjeluju u probavi hranjivih tvari te sintezi vitamina K i nekih vitamina B skupine. Samim time, pomažu i u održavanju imuniteta koji je naša ‘prva crta obrane’ od različitih virusa i bakterija. Dodatak prehrani Linex Complex sadrži jednu od najispitivanijih probiotičkih bakterija Lactobacillus rhamnosus GG te cink i B vitamine koji doprinose jačanju imuniteta i vraćanju energije. Veliki broj znanstvenih publikacija i kliničkih studija pokazuje kako upravo Lactobacillus rhamnosus GG može imati pozitivan učinak na naš gastrointestinalni i imunološki sustav. Količina minerala i vitamina u našem organizmu nerijetko je smanjena uslijed neadekvatne prehrane, stresnih situacija kada organizam ima veće potrebe za njima ili u slučaju njihovog povećanog gubitka. Uzimanje proizvoda Linex Complex može vam pomoći u rješavanju neugodnih poremećaja u probavi, vratiti organizam u ravnotežu i poboljšati zdravstveno stanje.

Plaćeni oglas

Linker
16. travanj 2024 21:22