EPLIDERM

Top beauty savjeti u izolaciji

Naša poznata skin ekspertica Maja Vidošević, vlasnica kozmetičkog salon Epilderm donosi top savjete kako se pravilno njegovati u izolaciji i što možemo dodatno učiniti za svoju kožu.

Na našu beauty rutinu novonastala situacija zaisigurno utječe, te je stoga bitno ne zanemariti našu svakodnevnu njegu, kako bi nam koža kasnije bila zahvalna.

Donosimo nekoliko savjeta za jutarnju i večernju njegu:

Ritual svakako započinjemo dvostrukim čišćenjem. Na lice nanosimo hidrofilno ulje ili balzam. Ovaj čistač ulja ili bazami imaju i aromaterapeutska svojstva, pa ih možemo iskoristiti kao bazu za masažu lica. Dovoljno je 5 do 10 minuta izvesti par masažnih pokreta da bi opustili i aktivirali mišiće lica.

PROMO

Top savjeti za masažu lica :

Masažu mozemo izvoditi jagodicama prstiju kružnim pokretima, rolerom za masažu lica ili masažnim kamenom za lice. Pri tome je jako važno krenuti pokretima od sredine brade, prema uhu sve do čela .

Maja nam savjetuje, specijalnu masažu, koju možemo izvesti i hladnim žlicama.

Stavimo dvije žlice u frižider 2-5 minuta i napravimo spomenute pokrete hladnim žlicama. Za sami kraj, kao idealano rješenje za podbuhle podočnjake, na par sekundi, stavimo i na oči čije ćemo područije kasnije njegovati kružnim i nježnim pokretima seruma ili kreme.

Hladne žlice, efektom hlađenja lica, pojačati će mikrocirkulaciju i osvježiti lice. Lice isperemo toplom vodom.

Drugi čistač za lice :

Za masni tip kože, preporuka je enzimski čistač na bazi čajevca, ginka koji dubinski pročišćava pore, uklanja nečistoće i mrtve stanice, dok za normalni i suhi tip kože preporučavamo čistače bogate lipidima.

Nakon dvostrukog čišćenja i masaže, lice toniziramo mistovima ili tonerima.

Svakako, jako je važno na vlažnu kožu prisloniti tople dlanove da bi se koža na licu pripremila za bolje upijanje seruma i kreme.

Ne zaboravite i na vaše usnice koje mogu ispucati zbog suhoće u zatvorenom prostoru. Svakodnevno ih hidratizirajte koristeći ovlaživače za usne na bazi vitamina E.

Također, ne zaboravite svakodnevno njegovati vrat, dekolte i grudi. Preporučamo multivitaminska ulja ili serume koji će pojačati gustoću kože i dati joj baršunast izgled na predjelima gdje je natanja.

Top savjet za popodnevne rituale:

„Family masking“

Uz popodnevno druženje s obitelji preporučamo da svim ukućanima stavite maske za lice . Hidratantne maske i maske za osjetljivu kožu možete upotrebljavati svaki dan na licu . Stavite masku mužu-partneru, djeci pa čak i ljubimcu . Zabavite se uz family masking ritual, fotkaj te se i zabave neće nedostajati.

PROMO

Topla kupka uz svijeće

Napokon možemo sebi prirediti toplu kupku uz svijeće. Jednom tjedno pripremite sebi kupku u koju dodajte par kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja.

Prije kupke napravite piling tijela i zaronite u toplu kupku. Ukoliko želite tretirati područja zahvaćeno celulitom, na tim područjima piling tijela možete raditi svako drugi dan. Nakon pilinga nanesite anticelulitni proizvod. Tijelo njegujte dvaputa dnevno svojim omiljenim proizvodom.

Ne zaboravite njegovati ruke i stopala . Radite redovito piling, njegujte ih uljima ili balzamima .

Jednom kada izolacija prođe, vaša koža će vam biti zahvalna!

Maja Vidošević kozmetičar, skin expert

Kozmetički salon Epliderm

Marije Radić 14 , Zagreb

Linker
20. travanj 2024 16:15