Budite aktivni i uz #ostajemdoma

Kako probuditi uspavanu tjelesnu aktivnost i metabolizam usprkos aktualnoj situaciji?!

Potaknite tijelo na aktivnost uz vježbu, ples, šetnju i ostale aktivnosti, a kao dodatni poticaj dobroj probavi ističemo važnost kvalitetne i AKTIVNE prehrane

Iako prirodno ulazimo u razdoblje koje priziva naš unutarnji sat na buđenje, aktualne situacije uz preporuku da ostanemo doma sprječavaju nas u nesputanom boravku u vanjskom okruženju i da proljeće udahnemo punim plućima. Prilagođavamo se situaciji i uz našu unutarnju tranziciju iz „zimske hibernacije“ prema aktivaciji, pokušavamo se aktivirati na sve ostale načine. Uz promicanje tjelovježbe u vlastitom prostoru ili nekom osamljenom kutku u prirodi, aktivirali smo se i u radu te u socijalnim kontaktima virtualnog okruženja, no sve to nedostatno je za aktivan rad probavnog sustava koji uslijed ovog stanja neminovno postaje tromiji.


Što je aktivna prehrana?

Namirnice bogate probavnim vlaknima, kao i magnezijem, kalijem, reguliraju i ubrzavaju metabolizam, stoga je sada osobito važno pripaziti na to što jedemo. Prednost treba dati hrani organskog podrijetla te hranjivim, odnosno nutritivno bogatim namirnicama. Naime, naše tjelesne stanice nemaju veliku korist od preobilnog i teškog obroka te od namirnica koje nisu hranjive, kao niti od nutritivno bogatih namirnica čije hranjive sastojke ne možemo iskoristiti. Tu dolazimo do aktivne prehrane i(ili) aktiviranih namirnica.


Aktiviranim orašidima do boljeg metabolizma!

Ističemo orašide, mahunarke i žitarice kao bogat izvor proteina, kalija, magnezija i ostalih minerala te vitamina. Obiluju zdravim aminokiselinama, pomažu u zdravoj funkciji organizma te aktivaciji i regulaciji probave, ali sadrže i fitičnu kiselinu koja onemogućuje mineralima bolju iskoristivost, odnosno tjelesnim stanicama da ih resorbiraju i iskoriste njihovu hranjivost. Upravo zato proces aktivacije orašida, odnosno uklanjanja fitične kiseline iz njih, potiče njihovu bioiskoristivost i probavljivost. Stoga orašidi DA, ali aktivirani! Green&More RAW aktivirani kolačići jedinstveni su upravo stoga što se rade iz aktiviranih orašida, a uz to su odličan izvor okusa i hranjivih sastojaka u svakom zalogaju.

Dostupni su u tri okusa, limun-pistacio, kakao-naranča i borovnice, a ujedno su i prava mala riznica nutricija s obzirom na to da se procesuiraju po metodologiji obrade sirove hrane, do 42 C. Beskompromisna kvaliteta sinonim je za Green&More kolačiće hrvatskog podrijetla koji su nosioci prestižnih internacionalnih certifikata organic, vegan, gluten-free kvalitete te Halal i Kosher standarda.


Potaknimo i dobro raspoloženje

Orašidi se često povezuju s poticanjem dobrog raspoloženja jer sadrže triptofan koji sudjeluje u stvaranju serotonina, poznatog kao hormon sreće, što se u ova vremena ističe kao poseban benefit, a svi znamo kako se zdravo tijelo i zdravi duh međusobno nadopunjuju.

Prilagodite se situaciji, ali ostanite aktivni i ne zaboravite na snagu kvalitetne i nutritivno bogate prehrane koja održava vaš imunitet i regulira metabolizam i nagradite se jednostavno neodoljivim Green&More RAW kolačićima koji su dostupni u većim pakiranjima, ali i kao snack bar. Ostanite sigurni i nabavite ih iz svoga doma putem www.greenandmore.eu biobio.hr bazzar.hr runcroatia.hr fino.hr mrkvica.hr

Linker
18. travanj 2024 13:08