Je li pred nama još jedna fitness (r)evolucija?

Za mnoge povratak u normalu znači i povratak u fitness centre i sad kada su konačno ponovo otvoreni mnogi se pitaju da li su i sigurni.  

Rano je jutro, 6 sati, a Dalibor Delić, vlasnik i trener Base Boutique Gyma na Knežiji, hoda uokolo i dezinficira strunjače, razmaknute na propisnu udaljenost. Na ulazu i na prozorima se nalaze sprejevi za dezinfekciju ruku i opreme. Kasno navečer, nakon što sve grupe završe Dado po sedmi i posljednji put dezinficira dvoranu.

promo

Čišćenje i distanca su dio nove ere, novog normalnog, za sve fitness centre koji su se otvorili ovih dana, nakon dvomjesečne stanke uzrokovane pandemijom Korona virusa.

Vrijeme 5 minutnih trbušnjaka prije poslovnih online sastanaka, sklekova između dječjih zadaća i joge prije doručka je gotovo.

Kako se život vraća u normalu tako je sve teže naći vrijeme za sebe između brojnih obveza. I koliko god nam je svima godio ovaj nenadani odmor i odmak od svega, vrijeme je za povratak u normalu, sada znanu kao novo normalno.

Za nas je novo normalno, objašnjava Dalibor, srećom jednako kao i staro normalno. Sve one uvjete koje fitness centri po novome moraju ispunjavati mi ispunjavamo otkad smo se otvorili, prije nešto više od godinu dana.

promo

Radimo isključivo treninge u malim grupama, do maksimalno 7 članova ili individualne. Grupe su fiksne i vježbači se međusobno poznaju, a između svake grupe imamo 15 minuta pauze kako bi se prostor stigao očistiti i provjetriti.

I prije smo na raspolaganju imali sprej za dezinfekciju kako bi se naši članovi osjećali ugodno u našem prostoru, a sada se samo broj tih sredstava povećao.

Iznimno se pazi na higijenu budući da je nama i našim klijentima to uvijek bilo bitno. Također, kako je Dado bivši vojnik, specijalac, njemu su red, rad i disciplina u krvi :) tako da ustvari, za nas, neke promjene u samom načinu rada i nema.

Međutim Korona nas je svih “zdrmala” i natjerala da evoluiramo i da ne uzimamo stvari zdravo za gotovo.

I inače smo aktivni na drušvenim mrežama, pogotovo Instagramu, sad smo se samo još više aktivirali, pisali smo planove treninga, objavljivali kraće i duže video treninge za koje nije potrebna nikakva oprema i motivirali ljude da se pokrenu.

Svakodnevno smo objavljivali zdrave recepte i prijedloge prehrane po principu “clean eatinga” budući da je Kristiana Božičević, suvlasnica Base Boutique Gym-a, majka dvoje djece koja se i sama hrani po principu zdrave prehrane sa što manje procesuirane hrane pa uvijek ima dobre a jednostavne ideje za svaki dan.

Prvih mjesec dana Instagram profil je “gorio” od objava, lajkova, spremljenih treninga i prijedloga vježbi, ali ono što je bio najveći iskorak od uobičajenog poslovanja je online/live trening.

S obzirom na obiteljsku atmosferu koju njegujemo s našim članovima i van naša četiri zida na Knežiji, vrlo smo se brzo i prilično bezbolno prebacili na online treninge.

Oko 70% naših članova je vježbalo s nama 3 x tjedno po sat vremena. Odmah na početku smo im razdijelili svu opremu, ovisno što je kome trebalo, girje, prostirke, gume za vježbanje, lopte i trx-ove i stvarno smo se trudili da ti naši online susreti budu raznovrsni i zanimljivi.

Naravno, nije lako kada navikneš na rad s ljudima i u grupi i sad odjednom moraš „vikati“ na kompjuter i poticati ljude na vježbanje i korigirati ih. Srećom Dado već napamet zna što je kome boljka pa viče i preventivno.

Ugodno smo iznenađeni brojem i suradnjom ljudi na online treninzima, međutim kako vrijeme odmiče vidimo da im je sve teže održati motivaciju i dosljednost za vježbanje, te da puno njih jedva čeka treninge u dvorani.

Neki još uvijek nisu spremni za povratak, a žele i dalje vježbati u sigurnosti svog doma pa razmišljamo da za takve i dalje nastavimo s online treninzima.

To bi mogla biti dobra praksa ne samo za “novo normalno” već za sve one situacije kada niste u mogućnosti doći na trening, npr. godišnji odmor, poslovni put i sl.

promo

Za one koji su jedva dočekali otvaranje Base Boutique Gym – a, prvi dan treninga bio je kao prvi dan škole, kada nakon ljetnih praznika susrećeš stare prijatelje, prepričavate doživljaje i gledate koliko se tko promijenio u ta dva mjeseca. :)

Iako ih je većina vježbala i kod kuće, komentiraju kako je lijepo vratiti se u normalu, imati svoju grupu, okolinu, opremu i trenera koji te potiču na i za vrijeme vježbanja!

Linker
24. travanj 2024 21:57