Sport fluid SPF 50+ idealan je za profesionalne i rekreativne sportaše.
 Promo
Inovacija s rezultatima

Eau Thermale Avène Sport fluid SPF 50+: novitet koji nas štiti i kad smo najaktivniji

Zaštita od sunca kojoj možete vjerovati: Eau Thermale Avène europski je tržišni lider u segmentu ljekarničkih proizvoda za zaštitu od sunca u 2018. godini![1]

Bili mi olimpijski rekorderi, svjetski prvaci, povremeni rekreativci ili sport radije promatramo sa sigurne udaljenosti omiljene fotelje tri stvari su nam zajedničke: prva je da smo svi svjesni važnosti sporta za zdravlje duha i tijela. Druga stvar je ta da je prilikom bavljenja sportom i općenito provođenja aktivnog vremena na otvorenom naša koža pod oksidativnim stresom uzrokovanim djelovanjem slobodnih radikala. I na kraju, ono što svi volimo u sportu, bilo da smo protagonisti ili gledatelji, je pomicanje granica. Borba s vlastitim ograničenjima i vještim protivnicima nesumnjivo je nešto što sport čini popularnim već nekoliko tisućljeća. Upravo to pomicanje granica inspiriralo je stručnjake iz Dermatoloških laboratorija na stvaranje prvog proizvoda namijenjenog specifično za sport i aktivnost na otvorenom: Eau Thermale Avène Sport fluid SPF 50+. Novitet koji dolazi u pravi trenutak da pruži optimalnu zaštitu za kožu u trenucima kada pomičemo vlastite granice.


A ZLATNU MEDALJU ZA ZAŠTITU SPORTAŠA OD SUNCA DOBIVA…

Kako bi se obranile od oksidativnog stresa, stanice koriste energiju koju im pruža taurin; aminokiselina koja se prirodno stvara u našem tijelu. No prilikom bavljenja sportom potrošnja taurina može se povećati i do 10 puta, zalihe se mogu potrošiti, a to prijeti preživljavanju stanica.

Kako bi se to nadomjestila ta povećan potrošnja tu je Pro-taurin, prekursor taurina koji opskrbljuje stanice energijom potrebnom za borbu protiv oksidativnog stresa. Stoga ne čudi da je baš Pro-Taurin našao svoje mjesto u pobjedničkoj formuli. Sport fluid SPF 50+ idealan je za profesionalne i rekreativne sportaše zahvaljujući svojoj jedinstvenoj teksturi: iznimno je fluidna, osvježavajuća i lagana, Sport Fluid SPF 50 + je nemastan i neljepljiv, vrlo je vodootporan i otporan na znoj.[2] Namijenjen je svim profesionalnim sportašima i rekreativcima, pa tako i onima s osjetljivom kožom.

Eau Thermale Avène Sport fluid SPF 50+ (100 ml): 183,15 kn

Promo

POBJEDNIČKI SASTAV S NAJBOLJOM KEMIJOM

Jedinstvena tekstura ostavlja na koži lagan i osvježavajući osjećaj, a lako se nanosi čak i na dijelove kože prekrivene dlakama, ne ostavljajući pritom ljepljivi i mastan trag. Sport fluid odlikuje jedinstvena patentirana Sunsitive Protection kombinacija djelatnih sastojaka sa samo
4 fotozaštitna filtra koja pruža vrlo visoku, dugotrajnu, stabilnu i učinkovitu zaštitu kože od širokog spektra UVB-UVA zraka uz optimalnu toleranciju. Tu je i već spomenuti jedinstveni antioksidacijski kompleks (pre-tokoferil + pro-taurin) za cjelovitu staničnu zaštitu od oksidativnog stresa te za kraj Avène termalna izvorska voda, neizostavna zbog svojih umirujućih, antiiritacijskih i omekšavajućih svojstava. Nanesite obilato lice i tijelo, a posebnu pozornost obratite na uši, potiljak i šake; riječ je o dijelovima tijela koji su sustavno izloženi suncu, a često im zaboravimo pružiti zaštitu.


Zaštita kože koja poštuje ocean: ekološki pristup

Ekološki prihvatljivi pristup povelje Skin protect, Ocean respect dao je snažan pečat Eau Thermale Avène liniji za zaštitu od sunca, čiji su proizvodi u potpunosti su u skladu s tom poveljom što znači sljedeće:

  • Samo 4 filtra za zaštitu od sunca: manji broj i koncentracija kako bi se minimalizirao utjecaj na morski život,
  • bez filtara topivih u vodi,
  • biorazgradiva formula,
  • bez silikona.

Projekt Skin protect, Ocean respect iniciran je prije 6 godina, a pomogao je razviti proizvode za zaštitu od sunca koji su ekološki prihvatljivi te je zahvaljujući pomno biranim sastojcima smanjen utjecaj na morski ekosustav. Prihvaćanjem ove inicijative dermokozmetički brend Eau Thermale Avène obvezao se na ostvarenje dva važna cilja: pružiti optimalnu zaštitu od sunčevih zraka uz minimalan utjecaj na okoliš.


[1] IQVIA - Pharmatrend International - tržište proizvoda za zaštitu od sunca u ljekarnama u Njemačkoj, Austriji, Belgiji, Španjolskoj, Francuskoj, Grčkoj, Italiji, Poljskoj, Portugalu, Slovačkoj, Švicarskoj, Republici Češkoj - 2018. godina - u količinama i vrijednosti.
[2] * 93% ispitanika ocijenilo je proizvod otpornim na znoj. % zadovoljstva. Ispitivanje zadovoljstva potrošača tijekom uporabe provedeno je na 133 ispitanika koji su se bavili umjerenim do intenzivnim sportskim aktivnostima tijekom 14 dana.
Linker
19. travanj 2024 20:04