5 SAVJETA ZA SVAKI DAN – ukoliko brinete o starijima s inkontinencijom, ili se i sami nosite s ovim stanjem

Pokretne osobe koje se nose s inkontinencijom, mogu živjeti aktivnim životom, usprkos ograničenjima koja ovo stanje može donijeti.

TENA asortiman uključuje zaštitu pri inkontinenciji od najslabijih do najzahtjevnijih situacija, čak i onih s kojima se najteže nositi. Donosimo savjete koji mogu pomoći pri poboljšanju kvalitete življenja osoba koje se nose s inkontinencijom:

1. HIDRATACIJA

Nemojte smanjivati unos vode. Možda mislite da će izbjegavanje tekućine smanjiti curenja, ali samo će dovesti do dehidracije i mogućnosti da urin postane gušći. Gušći urin može dovesti do infekcija mjehura, a to nitko ne želi.

2. UMJERENOST

Okidači kao što je kofein, alkohol i umjetna sladila mogu povećati potrebu odlaska na toalet. Konzumirajte ih umjereno.

3. OPUŠTANJE

Stres nije nikada ugodan, osobito ne zato jer može uzrokovati curenje urina ili pogoršati simptome. Prakticiranjem opuštajućih tehnika kao što su vježbe disanja, meditacija ili jednostavno - šetnja, možete postati bolji kod kontroliranja mjehura.

4. KEGELOVE VJEŽBE

Dodajte Kegelove vježbe svojoj jutarnjoj rutini. Nekoliko minuta dnevno vježbanja mišića dna zdjelice može smanjiti rizik od istjecanja urina.

5. ODGOVARAJUĆI PROIZVOD

TENA Pants upijajuće gaćice za pokretne osobe i one sa smanjenom pokretljivošću: omogućuju samostalnu upotrebu, odlazak na toalet i veću neovisnost. Dostupne su u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama s ortopedskim pomagalima. Dolaze u različitim veličinama i moćima upijanja. Za više informacija, posjetite www.tena.hr, te se savjetujte sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Ovdje naručite besplatne uzorke i uvjerite se sami.

Linker
24. travanj 2024 13:08