RECEPT DANA

Souffle od palente

RECEPT: MARCO SERRA, chef novootvorenog restorana and bara EGG

SASTOJCI za 4 osobe

Za souffle:

* 10 dag palente

* 5 dl mlijeka

* 2 jaja

* 0,1 dl maslinova ulja

* sol

* papar

Za umak:

* 3 dl pilećeg temeljca

* 3 dl vrhnja za kuhanje

* 30 dag gorgonzole

* malo oraha

* papar

1. Palentu skuhajte u mlijeku. Kad je skuhana, dodajte joj maslinovo ulje, začine i jaja koja ste prethodno malo istukli.

2. Stavite ih u kalupe i kuhajte u vodenoj kupelji 45 minuta na 160 Celzijevih stupnjeva.

3. Za umak pileći temeljac reducirajte zajedno s vrhnjem pa umiješajte začine, gorgonzolu i nasjeckane orahe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 10:21