RECEPT DANA

Ravioli punjeni brancinom

RECEPT: MARCO SERRA, chef novootvorenog restauranta and bara Egg

SASTOJCI za 4 osobe:

Crni ravioli:

• 40 dag glatkog brašna

• 4 jaja

• 3 dag crnila za sipe

• 0,5 dl maslinovog ulja

Nadjev:

• 40 dag filea brancina bez kože

• 10 dag krumpira

• 20 dag tikvica

• sol, papar, češnjak

• maslinovo ulje

Umak od kozica:

• 50 dag jadranskih kozica

• 10 dag luka

• 10 dag mrkve

• 10 dag korijena peršina

• 1 dag koncentrata rajčica

1. Brašno prosijte u posudu, u sredini napravite rupu u koju stavite jaja, crnilo od sipe i maslinovo ulje. Zamijesite tijesto, oblikujte kugle pa ih stavite u hladnjak na barem dva sata.

2. File brancina ispržite na maslinovom ulju, dodajte kuhani krumpir i začine. Kad je sve kuhano, nasjeckajte na sitno i dodajte tikvice koje ste narezali na kockice.

3. Tijesto tanko razvaljajte pa ga napunite smjesom brancina i tikvica, potom oblikujte male raviole. Skuhajte ih i pomiješajte s umakom.

4. Umak dobijete tako da kozice ispržite na maslinovom ulju, dodate ostale sastojke i kuhate oko 2 sata. Procijedite i reducirajte na četvrtinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 18:42