RECEPT: MARCO SERRA, chef novootvorenog restauranta and bara Egg
SASTOJCI za 4 osobe:
Crni ravioli:
• 40 dag glatkog brašna
• 4 jaja
• 3 dag crnila za sipe
• 0,5 dl maslinovog ulja
Nadjev:
• 40 dag filea brancina bez kože
• 10 dag krumpira
• 20 dag tikvica
• sol, papar, češnjak
• maslinovo ulje
Umak od kozica:
• 50 dag jadranskih kozica
• 10 dag luka
• 10 dag mrkve
• 10 dag korijena peršina
• 1 dag koncentrata rajčica
1. Brašno prosijte u posudu, u sredini napravite rupu u koju stavite jaja, crnilo od sipe i maslinovo ulje. Zamijesite tijesto, oblikujte kugle pa ih stavite u hladnjak na barem dva sata.
2. File brancina ispržite na maslinovom ulju, dodajte kuhani krumpir i začine. Kad je sve kuhano, nasjeckajte na sitno i dodajte tikvice koje ste narezali na kockice.
3. Tijesto tanko razvaljajte pa ga napunite smjesom brancina i tikvica, potom oblikujte male raviole. Skuhajte ih i pomiješajte s umakom.
4. Umak dobijete tako da kozice ispržite na maslinovom ulju, dodate ostale sastojke i kuhate oko 2 sata. Procijedite i reducirajte na četvrtinu.