Foto: Shutterstock
Jesen u tanjuru

Vrganji s njokima

  • 250 g njoka
  • 4 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 150 g vrganja
  • 2 češnja češnjaka
  • pola čaše suhog bijelog vina
  • pola čaše usitnjenog bosiljka
  • sok od pola limuna
  • sol i papar
  • parmezan

Priprema:

  1. Skuhajte i ocijedite njoke.
  2. Na vatri zagrijte 2 jušne žlice ulja, dodajte izrezane vrganje i posolite. Smanjite vatru i pirjajte uz povremeno miješanje 4 do 5 minuta.
  3. Dodajte usitnjeni češnjak i pirjajte još 1 minutu.
  4. Dodajte vino i kuhajte dok ne ispari na pola.
  5. Dodajte ostatak ulja, njoke, bosiljak, limunov sok i svježe mljeveni papar. Sve izmiješajte i držite na vatri još 1 do 2 minute.
  6. Maknite s vatre, pospite parmezanom i poslužite.
Linker
24. travanj 2024 21:15