Foto: iStock
Riba i badnjak

Moj gulaš od zamrznutog bakalara

  • bakalar, 600 g
  • krumpir, 350 g
  • mrkva, 200 g
  • luk, 200 g
  • suncokretovo ulje, 20 g
  • maslinovo ulje, 0,2 dcl
  • bijelo vino, 1 dcl
  • začini (sol, papar, češnjak, slatka crvena paprika, lovorov list, ružmarin, vrlo vrlo malo ljute paprike)
  • peršinov list, za posipanje

Priprema:

  1. Na zagrijanom suncokretovom ulju popržite sitno izrezan luk dok ne poprimi staklasti izgled.
  2. Dodajte na kocke izrezan krumpir, kockice mrkve, sitno izrezan češnjak i sve zajedno propirjajte još par minuta uz stalno miješanje.
  3. Dodajte maslinovo ulje i bijelo vino. Miješajte jednu minutu. Začinite.
  4. Dolijte vruću vodu da prekrije sve sastojke. Kuhajte na umjerenoj vatri.
  5. Kada je krumpir na pola kuhan, dodajte na krupne komade izrezan bakalar i dalje nastavite kuhati.
  6. Kada je krumpir skoro gotov, nekoliko komada zgnječite kako bi gulaš dobio na punoći. (Ovime ne trebate dodavati zapršku jelu.) Kuhajte još nekoliko minuta.
  7. Pred služenje izvadite lovor i grančicu ružmarina. Pospite usitnjenim peršinom i poslužite uz salatu.

Linker
15. travanj 2024 21:01