Lignjuni pečeni s povrćem

Jedan od onih recepata za koji će vas mnogi pitati kako ste ga napravili.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 750 g očišćenih lignjuna (ili muzgavaca)
  • 6 srednje velikih krumpira
  • 2 velike glavice luka
  • 2 velike mrkve
  • 70 g bijelog vina
  • 70 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • voda
  • češnjak
  • peršinov list
  • ružmarin
  • ovorov list
  • sol
  • papar


Priprema:

  1. U vatrostalnu posudu stavite očišćene lignjune izrezane na pola, oguljene krumpire, mrkvu i luk izrezane na krupno, usitnjeni češnjak i peršin, vino, ulje, ružmarin, lovor, sol, papar i na kraju vodu tako da tekućine bude do pola lignjuna i povrća.
  2. Sve promiješajte i poklopite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ℃ oko 45 minuta.


Tijekom pečenja posudu 2, 3 puta izvadite iz pećnice i lagano promiješajte sadržaj.  

Poslužite uz sezonsku salatu; zelenu salatu, rajčice, krastavce, mladi kupus ...

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo