Malo je reći da je torta prefina!
Bolje ne može

Torta koja nestaje u trenu: kombinacija čokolade, lješnjaka i jagode nikad nije izgledala ukusnije

Donosimo vam provjereno dobar recept za tortu kojoj rijetko tko može odoljeti.

Ako ste korisnik društvenih mreža Facebook i Instagram zasigurno vam je barem jednom na zidu "iskočila" sočna objava talentirane Katarine Paoletić, koja se krije iza bloga Nešto slatko by Katarina. Ovaj put donosimo njen provjereno dobar recept za tortu koja nestaje u trenu.

Lješnjak, čokolada i jagode definitivno su dobitna kombinacija. I zašto ne biste iskoristili Dane zagrebačkih jagoda i napravili ovaj slatki užitak.

Za vas je recept otkrila i pripremila: Nešto slatko by Katarina


Za biskvit (trebate ispeći tri, a ovo su sastojci za jedan biskvit)

  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 dcl ulja
  • 2 dcl mlijeka
  • 100 g brašna
  • 100 g mljevenog lješnjaka
  • 1 prašak za pecivo


Priprema:

  1. Jaja stavite u posudu te ih miksajte dodajući im šećer.
  2. Dok jaja postanu svijetla i kremasta, dodajte im ostale sastojke počevši od mokrih.
  3. Sjedinite sve sastojke, te smjesu prebacite u pleh veličine 26 cm i pecite na 180 stupnjeva, 30-tak minuta (napravite test s čačkalicom).
  4. Pečene biskvite ohladite.


Za kremu:

  • 400 g čokolade za kuhanje
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 500 g mascarponea
  • ekstrakt od lješnjaka ili liker po vašoj želji
  • 500 g jagoda (narezanih na sitne kockice i 'posušene' (10min) na papirnatom ručniku)


Priprema:

  1. Čokoladu za kuhanje otopite na pari.
  2. Vrhnje za šlag izmiksajte čvrsto te mu dodajte mascarpone, ekstrakt lješnjaka ili liker i rastopljenu čokoladu.
  3. Kremu sjednite i dobro izmiješajte pomoću špatule.
  4. Krema je gotova odmah (ne trebate je hladiti prije stavljanja na biskvit, bitno da je biskvit hladan.
  5. Tortu možete odmah slagati tako da stavite prvi biskvit, pa dio kreme, pa na kremu rasporedite jagode.
  6. Stavite drugi biskvit, pa dio kreme, pa ostatak jagoda.
  7. Na jagode stavite preostali biskvit i kremu te sve stavite u hladnjak na barem 5 sati prije ukrašavanja torte ili posluživanja.
  8. Tortu ukrasite prema želji. Dobar tek!



Katarinu možete pratiti na društvenim mrežama: Instagram i Facebook.

Linker
04. travanj 2024 14:01