Bez kuhanja

Tina ima savršen recept za salatu koja topi kilograme

Tina Uglješić, autorica bloga zelenarium.com, donosi savršen recept za zelenu salatu s avokadom, jagodama i orasima koja će oduševiti svačije nepce.

Piše: Tina Uglješić, autorica bloga Zelenarium, www.zelenarium.com


Često čujem rečenicu: "Ja se nikada ne bih mogla tako hraniti, previše volim jesti". Istina je da i ja jako volim jesti, ali sebe volim još više. Sirova hrana omogućuje mi da jedem itekako ukusnu, ali i zdravu hranu zbog koje se fantastično osjećaju i moji okusni pupoljci i moje tijelo i cijela ja. Pritom se ne odričem ničega. Znam, pomislit ćete da to nije istina jer ne jedem puno toga u čemu većina uživa, pa se, logično, pitate kako mogu reći da se ne odričem ničega. No, krenimo ispočetka.

 

Daleko od tropa, sela i vrta

Ne živim na pustom otoku bez igdje ikoga, s obiljem tropskog voća, čistim zrakom i suncem. Ne živim na selu i nemam vlastiti vrt. Naprotiv, moj život je sasvim prosječan: posao, obitelj, pospremanje, posuđe, veš, priprema obroka, tjelovježba, razvažanje djece na slobodne aktivnosti, kupnja hrane... s dodatkom pisanja mog bloga o sirovoj hrani, što mi ostavlja još manje vremena u ionako pretrpanom danu. Pa ipak, moja prehrana je isključivo sirova. Zašto? Odlučila sam se na taj korak zahvaljujući jednoj knjizi koja je u meni probudila znatiželju zbog ideje da prehranom možete preokrenuti svoj život iz korijena, ali i zbog straha da će me tempo života prerano dovesti do slijepe ulice iz koje se neću moći vratiti.

 

Razmišljate o promjeni?

Razni su razlozi zbog kojih se bilo tko od nas može osjećati nezadovoljnim stanjem svog tijela i načinom prehrane, a jedan od njih je i višak kilograma. Bez obzira na to jeste li se prepoznali u bilo kojem od razloga, zašto ne biste uzeli konce u svoje ruke i promijenili svoj životni stil za 180 stupnjeva? Nisu potrebne ni velike pripreme ni velike najave, ne morate čekati ponedjeljak, ne morate za početak kupovati skupe uređaje
Dovoljno je potražiti u kući šaku voća i list do dva povrća, ubaciti ih u blender (kakav god imate) s malo vode i vaša nova životna priča je počela.

Počnite s malim stvarima, zamijenite jutarnju kavu ili pecivo zelenim kašastim sokom.

Uskoro vam neće pasti na pamet vratiti se starim navikama, a počet ćete i spontano izbjegavati tešku i nezdravu hranu. Primijetit ćete da su se kilogrami počeli topiti i da je ljeto na vratima, a vi ćete s ponosom moći uskočiti u svoj kupaći kostim.

 

S receptom za smoothie većina će se snaći, stoga u nastavku donosimo ideju za super ukusnu, hranjivu, jednostavnu i prije svega zdravu salatu.

Želite li isprobati nešto, hmmm, konkretnije, pogledajte Tinin prijedlog za sasvim drugačije špagete, buritto, tortilje, sushi...

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo