nema dalje

Tanki, jako prhki i mirisni, baš kako moraju biti - ovo je najbolji recept za linzere koji ćete pronaći

Uživajte u ovim divnim linzerima uz kavu, čaj ili kako ja, uz sve :)

 

Ako ste korisnik društvenih mreža Facebook i Instagram zasigurno vam je barem jednom na zidu "iskočila" sočna objava talentirane Katarine Paoletić, koja se krije iza bloga Nešto slatko by Katarina. Katarinu smo, ako se ne sjećate, na našem portalu već predstavili receptima:

Ovoga puta vam donosimo njen provjereno dobar recept za linzere.

FOTO: NEŠTO SLATKO BY KATARINA


SASTOJCI:

  • 200 g oštrog brašna

  • 100 g šećera

  • 100 g mljevenih lješnjaka

  • ekstrakt vanilije ili vanilin šećer

  • 200 g maslaca sobne temperature

  • 2 jaja

  • pekmez od šljiva


PRIPREMA:

  1. Sve navedene sastojke stavite u zdjelu i zamijesite tijesto.

  2. Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 20-tak minuta.

  3. Ohlađeno tijesto na pobrašnjenoj podlozi razvaljate na tanko od otprilike 5 milimetara, te pomoću modlica režite željene oblike (vodite računa o tome da vam gornji keksići trebaju imati rupu (ili željeni oblik) u sredini).

  4. Keksiće stavljajte na pleh obložen masnim papirom i pecite u prerthodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 10 minuta.

  5. Kada su keksići pečeni, donji dio namažite s pekmezom pa gornji dio keksa, (onaj s rupom) stavite na pekmez, te ih posipajte šećerom u prahu.

Uživajte u ovim divnim linzerima uz kavu, čaj ili kako ja, uz sve :)

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo