Najzdravije su kuhane

Sušene rajčice

  • 20 mini rajčica
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica usitnjene majčine dušice i 1 svežanj
  • 1 žlica usitnjenog ružmarina i 1 svežanj
  • 200 ml maslinovog ulja
  • žličica šećera
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Rajčice operite i ako su veće prerežite po pola.
  2. Pleh obložite papirom za pečenje i na njega poslažite rajčice. Neka se ne dodiruju.
  3. Prelijte ih s malo maslinovog ulja uljem i posipajte sa šećerom, posolite i začinite.
  4. Stavite ih u zagrijanu pećnici na 100 stupnjeva C dva sata sata. Možete uključiti i ventilator.
  5. Kad isključite pećnicu ostavite rajčice unutra još sat vremena.
  6. U čistu staklenku posipajte prstohvat soli i papra, stavite cijele režnjeve češnjaka i svežnjiće začina, te osušene rajčice pa napunite maslinovim uljem do vrha.
  7. Možete ih držati u hladnjaku do šest mjeseci.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo