Foto: iStock
Zdravi, jednostavni i jako fini

Sočni pileći tacosi

Iako je tamno pileće meso, ono od batka i zabatka, puno masnije od pilećih prsa, bogatije je cinkom i željezom, a u ovoj kombinaciji, vjerujte, nitko se neće žaliti. Ovo jelo, primjerice, možete poslužiti umjesto šune u kruhu u kombinaciji sa salatom od graška. Kalorija: 377

¼ crvenog vinskog octa

1 žličica meda, sol i papar

½ glavice ljubičastog luka

4 zelene paprike ili šparoge

1 ½ žličica kumina

2 žlice maslinovog ulja

1 žlica čilija

2 šalice narezanog kineskog kupusa

4 cherry rajčice

4 otkoštena pileća zabatka

8 tacosa

Za umak:

½ avokada, oguljenog

2 žlice svježeg korijandera

1 žlica limunova soka

1 veći režanj češnjaka

Priprema:

  1. Pomiješajte ocat, med te sol i papar te zatim u to dodajte luk. Ostavite da odleži na sobnoj temperaturi najmanje pola sata.
  2. U blender stavite avokado (dio ostavite za serviranje), korijander, limonov sok, češnjak, ½ žličice kumina i malo soli, te usitnite tek toliko da se poveže, ne i da postane kremasto. Prebacite u zdjelicu, pokrijte i stavite u hladnjak.
  3. Izmiješajte maslinovo ulje, čili, ostatak kumina i malo soli te time premažite piletinu.
  4. U tavi ugrijte ulje i pecite piletinu, prvo s kožom prema dolje, desetak minuta. Kad je pečena, pustite je da odleži par minuta, te je tek potom narežite. Na toploj tavi prepržite cherry rajčice i papriku. Sada ocijedite i luk.
  5. Zagrijane tacose napunite kupusom, piletinom, lukom, a po želji i dresingom od jogurta i vlasca. Ako želite, možete dodati i još neke začine te ukrasiti po željji. Servirajte odmah.
Linker
16. travanj 2024 07:34