Zdrava kuhaona

Slastice teen generacije: Ove godine Beri daruje, a Lucija peče!

Kad se dvije tinejdžerice uhvate pečenja kolača, najbolje se maknuti i pustiti ih da stvaraju. Bile su pune ideja i iznenađujuće spretne i kolači su samo nastajali…

 

Mlađi dio tima Kuhaone, moja kći Lucija, ugostila je svoju najbolju prijateljicu Katarinu. Odlučile su da ću im ja ovaj put biti samo logistika pa su mi predale popis stvari koje trebam pribaviti do dana pečenja.

Katarina je alergična na mlijeko, Lucija na jaja, dakle u njihovim kolačima toga nema.

Inače se "prijateljice po alergijama" u svemu lijepo dopunjavaju (Lucija je energična, kreativna i brzopleta, Katarina mirnija i organiziranija; Lucija sanja da će biti arhitektica, Katarina da će voditi tatinu građevinsku firmu), pa su lako podijelile poslove. Vagalo se, mijesilo, gledalo na sat i kontroliralo kako peče pećnica, degustiralo i izabiralo. Gledala sam ih i uživala u njihovoj hrabrosti i sigurnosti u sebe.

Snimila: Berislava Picek/HANZA MEDIA

Obje vole fino jesti i nije im teško odvojiti vrijeme za pripremu hrane, pa su se već i ranije družile kuhajući, onako za sebe, a zajedno su radile kolač i nedavno u školi - na satu matematike.

Kako su djeca u razredu, osim na jaja i mlijeko, alergična na još neke namirnice, primjerice na orašaste plodove i prskano voće, kolač nije ni to sadržavao. Svaka čast profesorici, proporcionalnost se zaista lakše pamti uz dobar kolač! A mene veseli i što Katarina i Lucija uvijek lijepo postave stol i uživaju u atmosferi, kao i u jelu; zar to nije puno bolji temelj za druženje nego jedenje loše hrane u hodu?!

 

Tko ne bi volio jestive darove?

Vrijeme je darivanja, promišljanja kakvim darom razveseliti bliske i drage ljude. Mi za svaki Božić darujemo jestive darove: kolače, naše mješavine začina, džemove… Smatramo da se tako najbolje iskazuje ljubav onima koje se dariva.

Snimila: Berislava Picek/HANZA MEDIA

I Lucija se za svaki Božić potrudi svojim najbližima sama napraviti darove. Moram priznati da nas malo i posrami, jer uvijek točno pogodi ono što bi svakoga od nas najviše razveselilo. Tako je tata već dobio fotoaparat u njezinoj izvedbi, a ja knjigu koju je sama napisala i nacrtala.

 


NAGRADNA IGRA ZA KREATIVCE

OSVOJITE PERSONALIZIRANU KUHARICU!

Snimila: Berislava Picek/HANZA MEDIA

Brand Street of happiness i Zdrava kuhaona u povodu Božića i Nove godine daruju vam personaliziranu kuharicu.

Troje sretnika koji pošalju najkreativniji recept za kolač koji ne sadrži mlijeko i jaja, s malom fotografijom slastice, nagradit ćemo bilježnicom za recepte "Moji recepti" s tekstom po vašim željama na naslovnici.

 

Možete staviti ime, citat, poruku ili nešto drugo što vam je važno, što vas potiče. Osim kuharice, Street of happiness u ponudi ima i "Moj planer" (ili My Planner), "Moj notes" (ili My Notes), "Moju bebu", "Moju kemijsku", kao i sasvim unikatne čestitke retro dizajna, ručno šivane i lijepljene. U radu vode računa o ekološkim standardima, što znači da su svi predmeti proizvedeni od recikliranih materijala - više doznajte na www.streetofhappiness.com.

 

Recepte šaljite na e-mail adresu:

[email protected], najkasnije do 5. siječnja, a imena sretnih dobitnika bit će objavljena u siječanjskom broju Vite!


 

A sad ono slatko - pogledajmo što su nam to lijepo i fino cure zamijesile i ispekle :)

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo