RUČAK U TRI SLIJEDA

Slani zavijutci

Porcija: 6 osoba Priprema: 10 minuta Kuhanje: 20 minuta Spremno za: 30 minuta Zahtjevnost: za impresionirati svekrvu Posebna prehrana: vegeterijansko, bez glutena
  • 96 g Letifico brašno od badema
  • 4 žlice kokosova brašna
  • ½ žličice soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 170 g mozzarele
  • 80 g maslaca
  • 1 jaje
  • 4 žlice kečapa
  • 2 žličice origana
  • 1 jaje (za premazivanje)

Kad imate sve, onda:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 °C.
  2. U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke.
  3. U drugoj posudi s vilicom sjedinite maslac i mozzarela sir. Smjesa mora biti glatka. Možete ju i na kratko staviti u mikrovalnu pećnicu.
  4. Kada se smjesa malo ohladi dodajte jaje.
  5. Pomiješajte suhe i mokre sastojke kako bi dobili kompaktno tijesto.
  6. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini debljine od oko 0,5 cm.
  7. Tako razvaljano tijesto premažite kečapom i posipajte origanom.
  8. Režite trakice debljine 1,5 cm te svaku zavijte.
  9. Trakice stavljajte na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
  10. Premažite ih razmućenim jajetom i pecite u pećnici 15-20 minuta do zlatno žute boje.

Možete ih poslužiti s kečapom.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo