RUČAK U TRI SLIJEDA

Skuhali smo pijani kotlet i desert koji nas je isti tren vratio u djetinjstvo

Kako vam ovi hladni i kratki dani ne bi bili monotoni, donosimo ručak u tri slijeda koji će vas podsjetiti kako je ponekad dovoljno samo malo da unese svježinu u dan.

Za vas pripremila: Olja Brkljač - Olja's Kitchen

 

Zimsko vrijeme obično je ono doba godne kad bismo se najradije zavalili na trosjed, pod dekicu, uz omiljeni film ili glazbu i lagano utonuli u zimski san. No, iako i to ima svojih čari i ponekad bi nam svima dobro došlo - osvijestite da u svakom godišnjem dobu ima nešto lijepo. Pogotovo kad govorimo o hrani!

Kako vam ovi hladni i kratki dani ne bi bili monotoni, donosimo ručak u tri slijeda koji će vas podsjetiti kako je ponekad dovoljno samo malo da unese svježinu u dan.

 

Ako je zima, nije lav!

Svi znamo stih iz pjesmice koje se (ne)rado sjetimo kada se temperature spuste imalo niže od poželjne sobne temperature. Ali ipak - ne boji se tko je zdrav!

Uz ovu juhu od bundeve nit' će vam biti zima, nit' ćete biti bolesni. :)

 

Život nije med i mlijeko? Nije problem.

Ne tražimo od života da bude med i mlijeko. Mi preferiramo med i vino. Ovi kotleti marinirani su u Letifico medenoj kremi s dodatkom aronije i preliveni umakom od crnog vina i brusnica. Naša majstorica Olja stvorila je recept koji danas zauzima svih pet mjesta naših top 5 izbora za ručak. U slast!

 

Miriše na bake - budi sjećanja

Za desert tu su pužići s makom i cimetom, baš onakvi kakve su pravile naše bake...

… ali ipak malo drugačiji - s medenom kremom od kakaa dobiju neku skroz posebnu notu. Mirisom nas podsjećaju na djetinjstvo.

 

Pa krenimo, neka vam je u slast!

 

Olju možete pratiti na njenom Instagram profilu oljas_kitchen.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo