Tko bi mu mogao odoljeti?

Savršeni zimski dani uz neodoljivi čaj s limunom i limetom

Zahvaljujući visokom udjelu vitamina C, limun će ojačati imunološki sustav, a učinkovit je u borbi protiv infekcija.

 

Znate one savršene dane kada imamo privilegiju ostati kod kuće, omotani toplom dekicom i s dobrom knjigom u ruci. Što nedostaje ovoj idili? Onaj prefini i mirisni čaj uz koji cijela kuća zamiriši, miris koji pamtimo još iz djetinjstva kada smo nakon igre na snijegu, crvenih noseva i promrzlih ručica došli doma... I ondje nas je dočekao taj topli napitak koji nas je okrijepio i dao dodatnu energiju.

Ove zdrave navike se ne bismo trebali nikad odreći. U vrijeme prehlada i gripa čajevi su jedni od boljih saveznika. Ove zime posegnite za onim s okusom limuna i limete koji imaju odlična antibakterijska i antivirusna svojstva. Zahvaljujući visokom udjelu vitamina C, limun će ojačati imunološki sustav, a učinkovit je u borbi protiv infekcija i odličan je izvor citrusne kiseline, kalcija, magnezija i pektina.

 

Prednosti limuna

 

  • Regulira tjelesnu temperaturu
  • Potiče dobro raspoloženje
  • Pomaže kod artritisa
  • Ublažava akne i prištiće
  • Potiče detoksikaciju
  • Potiče rad probavnog sustava

 

Zimi griju, ljeti rashlađuju

Kad vam život da limun i limetu... napravite čaj! Osvježavajući mirisi limuna i limete zimi griju, a ljeti rashlađuju. Okosnicu sastojaka Podravkinog čaja čine brižno odabrani plodovi jabuke i šipka, dok dodatak arome limuna i limete daje karakterističan slatkasto-kiselkasti okus.

Sve ga to čini izvrsnim toplim ili hladnim napitkom za nadoknadu tekućine organizmu i zamjenom za vodu ili uobičajene bezalkoholne napitke. Svaka filtar vrećica pakirana je u aroma omotač koji čuva svježinu i miris čaja.

Mirisna i zdrava limeta

 Limeta je plod iz obitelji citrusa koja itekako pomaže našem zdravlju

  • Koža postaje zdravija
  • Ima antikancerogena svojstva
  • Može spriječiti nastanak bubrežnih kamenaca
  • Pomažem kod kolesterola

 

Kvaliteta i bogatstvo sastojaka

Podravka čajevi su rezultat osluškivanja potreba pravih ljubitelja čajeva te potrošačima donose prirodnost i dobar osjećaj. Široki asortiman stoga omogućava uživanje u svakom trenutku i prilici. Njihova posebnost su kvaliteta i bogatstvo sastojaka očuvanih u aroma omotaču. Svaki put kada ih otvorite uživat ćete u okusima i mirisima najfinijih biljnih i voćnih sastojaka koji ostaju netaknuti sve do trenutka pripreme.

 

 

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo