Zdrava kuhaona

Šarena slana torta

Efektna torta s paprikom može se jesti i topla i hladna, uz čašu jogurta.
  • prhko tijesto
  • 1 žuta paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 narančasta paprika
  • 1 crvena paprika
  • 1 pečeni patlidžan
  • 10 dag svježeg kravljeg sira
  • 1 jogurt
  • sol
  • kopar

Priprema:

  1. Umijesite klasično prhko tijesto s manjim dodatkom šećera.
  2. Narežite sve paprike; tko ne voli da ostanu svježe, može ih malo propirjati.
  3. Napravite kremu od pečenih patlidžana: nakon pečenja skinite im kožicu i začinite uljem.
  4. Napravite smjesu od svježeg sira, jogurta i kopra.
  5. Stavite podlogu od prhkog tijesta, prvo je malo izbockajte da se ne nadigne u pečenju, pa stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva Celzijevih.
  6. Nakon pet minuta na podlogu dodajte kremu od patlidžana, pa smjesu od sira i jogurta.
  7. Na vrh u krug poslažite narezane paprike u bojama od žute do crvene. Pecite u pećnici još 20 minuta.

 

 


 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo