RECEPT TJEDNA

S ovim ne možete pogriješiti - kruh od crnog kima i konoplje

Marko je od tri vrste brašna - glatkog bijelog, crnog kimovog i brašna konoplje, napravio trobojni kruh koji podsjeća na makovnjaču. Okus ne možemo vjerno dočarati, ali budite sigurni da je neizmjerno bolji od kupovnog.

 

Za vas pripremio: Marko Josipović - Marko Bakes

 

Ne znamo za vas, ali nas miris domaćeg kruha uvijek nekako podsjeti na djetinjstvo. Ono vrijeme kad nije bilo pekara na svakom uglu i kad su naše bake i mame same mijesile i kiflice, i kruh i one divne domaće kolače od dizanog tijesta.

No, vratimo se na kruh. Ovoga puta u jednoj malo drugačijoj izvedbi, ali jednako slasnoj.

Osim što će, dok se peče, zbog njega zamirisati cijela kuća, sigurno će vas oduševiti i njegov okus, jer je neizmjerno bolji od onog koji nam pruža kupovni kruh.

 

Što se peče?

Marko je od tri vrste brašna - glatkog bijelog, crnog kimovog i brašna konoplje, napravio trobojni kruh koji podsjeća na makovnjaču. Kao što možete vidjeti, nije tip 500 nije jedino brašno za pečenje kruha :)

Odvojite vrijeme, zagrijte kuhinju, zasučite rukave i zamijesite i vi kruh od kojeg će zamirisati cijelo susjedstvo. I ne čudite se ako vam se pojave nenadani gosti...

Pa krenimo... 

 

 

Marka možete pratiti na njegovom Instagram profilu.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo