Rastu nam zazubice

Ručak u tri slijeda zbog kojeg bismo (barem na dan) mogli biti vegetarijanci

Sitno brojimo do blagdana i tradicionalnih božićnih i novogodišnjih specijaliteta, pa zašto ne biste iskoristili posljednju priliku i još si jednom u ovoj godini priuštili neke nove okuse i recepte... Možda vas osvoje. Nas jesu.

 

Za vas pripremila, napisala i fotografirala: Renata Mavrić - Life in balance by Renata

 

Ako se već niste, krajnje je vrijeme da se upoznate sa za’atar mješavinom začina koja potječe sa Srednjeg Istoka. Često se koristi u turskoj, armenijskoj i sirijskoj kuhinji, a spremljen je od sezama, simaka, majčine dušice i origana. Po mom mišljenju savršeno se slaže s gljivama, stoga sam odlučila pripremiti bruschette s pirjanim šampinjonima, slanutkom i crvenom paprikom. Veoma zanimljiva kombinacija koju ulje oraha može samo dodatno upotpuniti. Također sam na vrh posipala malo brašna od konoplje koje daje zanimljivu teksturu, ali i vitamine B i E, minerale i vlakna.

 

Nešto staro, nešto novo

Nema ništa bolje od vrućeg, zapečenog i hrskavog krumpira sa obiljem tekućeg Camembert sira s plemenitom plijesni koji daje posebnu notu onim starim, bakinim policama ili polama. Obavezan dodatak takvome krumpiru na našem stolu je maslinovo ulje i papar, no danas sam ga poslužila uz orahovo ulje kao i bruschette. Uz police, tj. pole od krumpira poslužila sam osvježavajuću, slatkastu salatu od rukole u dressingu od medene kreme s aronijom.

 

Što ima slatko?

Sitni, hrskavi komadići konopljinog brašna savršeno se slažu s mekanom, baršunastom teksturom browniesa i čine ju neodoljivom! Umjerene slatkoće, browniesi su idealni za one koje paze na liniju, a traže ukusnu poslasticu.

Pa, krenimo. Ovako se to radi...

Renatine recepte možete pratiti na njenom blogu.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo