Snimila: Berislava Picek/Hanza Media
Zdrava kuhaona

Rižoto od poriluka i prokulica

Jednostavno se priprema, a okus je poseban.

Za četiri osobe:

  • 20 dag riže okruglog zrna za rižota
  • 1 crveni luk
  • 1 poriluk
  • 1 dl bijelog vina
  • 30 dag prokulica
  • temeljac od fazana (ili goveđi ili pileći)
  • maslinovo ulje
  • sol
  • parmezan prema želji

Priprema:

  1. Na malo maslinovog ulja blago popržite nasjeckani luk, dodajte rižu, kratko je glazirajte, zalijte vinom.
  2. Kad ispari, dodajte narezani poriluk i prokulicu.
  3. Pomalo podlijevajte temeljcem.
  4. Temeljac prilikom podlijevanja mora biti topao kako se kuhanje ne bi prekinulo.
  5. Na kraju dodajte malo parmezana i maslaca.
  6. Promiješajte i odmah servirajte.
Linker
20. travanj 2024 04:05