Pripremila i fotografirala: Berislava Picek/Hanza Media
Zdrava kuhaona

PUREĆI SVITAK U UMAKU OD ŠLJIVA

  • 1 kg purećih odrezaka
  • 20 dag špinata
  • 2 luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 20 dag pelata
  • 1 dl crnog vina
  • 5 suhih šljiva
  • 10 borovnica
  • malo čilija
  • 2 inćuna
  • po 1 žlica meda, senfa i maslaca

Priprema:

  1. Pureće odreske posolite, istucite pa u sredinu stavite blanširani špinat.
  2. Zarolajte i prepecite na tavi na kojoj ste otopili pola količine maslaca.
  3. Zamotajte u prozirnu foliju i kuhajte u kipućoj vodi oko 15 minuta, ovisno o veličini svitka.
  4. Na tavu u kojoj ste pekli meso stavite ostatak maslaca, dodajte luk i češnjak pa čim se luk zažuti, dodajte šljive, pelate, crno vino, med, borovnice, inćune i začine. Skuhajte i izblendajte umak.
  5. Mesne svitke pustite da se malo odmore, zatim ih odmotajte i narežite na šnite.

Kao prilog skuhajte njoke pa ih prelijte umakom, s dodatkom borovnica i narezanih suhih šljiva. Pospite nasjeckanim vlascem i ukrasite mini rajčicama. Uz ovo jelo savršeno ide salata od celera, jabuka, lješnjaka, limunova soka i jogurta.

Linker
18. travanj 2024 08:15