Bez stresa

Pripremite se! Ovaj zlatni smoothie pomoći će vam da 'preživite' blagdane

Predbožićno vrijeme jedno je od najljepših dijelova godine, ali ono donosi i dosta stresa. Obaveza kao nikad prije, kupovina u zadnji čas, rodbina koja se najavila…Sve ovo dovodi do nedostatka energije i prehlada. Nemojte to dozvoliti.

 

Za vas pripremila: Renata Mavrić - Life in balance by Renata

 

Predivne zlatno-žute boje i arome toplog napitka zlatnog mlijeka, ovaj smoothie hranjivi je dodatak doručku ili međuobrok koji će vas zagarantirano osvježiti i oraspoložiti.

Vjeruje se da  istodobno poboljšava boju i okus hrane, ali i umne sposobnosti, pa se posljednjih godina jarko žuti začin udomaćio i u zapadnjačkoj prehrani. 

 

I protiv prehlade

Poznato je da kurkuma ima snažna antiupalna svojstva. Ovaj korijen ubija kancerogene stanice, liječi depresiju, smanjuje kolesterol.

 

Za sve to je zaslužan kurkumin koji povećava nivo dopamina i serotonina te samim time poboljšava raspoloženje. A moramo priznati da nam je to, u ovo stresno vrijeme blagdana, itekako potrebno :)

 

S kurkumom i medom možete se boriti i protiv prehlade. Kako biste malo poboljšali imunitet i izbjegli dosadno šmrcanje nosa i bolno grlo ovo je napitak za vas!

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo