Hrana i ljubav

Priča o odbačenom praščiću dolazi na VegeSajam

Sve počinje od Stelle, odbačenog praščića koji je spas našao u Kokiju, slovenskom utočištu koje pruža doživotni dom kravama, svinjama, kokošima i drugim životinjama spašenima od klaonice

Na 9. VegeSajmu bit će predstavljena nova veganska kobasica na hrvatskom tržištu iza koje se krije topla i humana priča o želji da svijet bude ljepše mjesto. Sve počinje od Stelle, odbačenog praščića koji je spas našao u Kokiju, slovenskom utočištu koje pruža doživotni dom kravama, svinjama, kokošima i drugim životinjama spašenima od klaonice.

Osjećaju kao i mi

Članica udruge Prijatelji životinja i volonterka, Anita Petrović, koja je prvenstveno zbog životinja, ali i brige za okoliš, prestala jesti meso, mlijeko, jaja i med, odazvala se pozivu na radnu akciju za proširenje nastambi. Upoznala je mnoge životinje i brzo uvidjela da se s njima jednako može zbližiti kao i sa psima i mačkama, da jednako kao i mi osjećaju kako bol tako i ljubav i sreću. Kada je ugledala Stellu, bila je to ljubav na prvi pogled. Razigrani praščić koji je trebao biti odojak osvojio joj je srce, ali i probudio u njoj još veću želju da pomogne svim svinjama i drugim životinjama.

 Razmišljajući kako da pomogne Anita je krenula od onoga što najbolje zna, a to je kuhanje. Cilj joj je bio napraviti kobasicu zbog koje nitko ne mora stradati, a da bude ljuta, masna i ukusna kako su svi naviknuli. Htjela je i da bude od jednostavnih zdravih biljnih sastojaka i, kako mnogi tvrde, to joj je i uspjelo.

 

 
 Konačni proizvod nastao je za vrijeme izolacije, a prvo predstavljanje doživjet će na VegeSajmu koji će se održati u utorak 23. lipnja 2020., od 8 do 20 sati. Na VegeSajmu bit će i drugih degustacija i promocija, a svojom ponudom privući će mnoge građane koji će gotovu hranu poput burgera i kolača moći pojesti za postavljenim stolovima pod suncobranima.
 

Udruga Plavi križ

Na štandu udruge Prijatelji životinja predstavit će se i udruga Plavi križ koja skrbi o odbačenim kravama, svinjama i ovcama kako bi kroz izravnu pomoć životinjama educirala o važnosti etičnog življenja. 

Više o samoj ponudi 9. VegeSajma može se saznati na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo