Zdrava kuhaona

Porilukasti quiche

  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 10 dag dimljene pastrve
  • 1 poriluk
  • 1 tikvica
  • 10 dag šampinjona
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 3 žlice milerama
  • nekoliko žlica vrhnja za kuhanje
  • 10 dag sira prema želji 
  • limunov sok
  • sol i papar

Priprema:

  1. Poriluk narežite na sitne trakice, tikvicu naribajte, gljive narežite.
  2. Na malo maslinova ulja ispirjajte povrće pa ga blago začinite.
  3. Kad se malo ohladi, dodajte mileram, vrhnje za kuhanje, pastrvu i limunov sok.
  4. Lisnato tijesto razvaljajte i stavite u posudu za pečenje.
  5. U pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva pecite najprije nekoliko minuta prazne kore nabockane vilicom da se ne napuhnu. Potom ulijte nadjev, koji ne smije biti pregust, pa pecite još 15 do 20 minuta na istoj temperaturi.
  6. Dodajte svježi bosiljak.
  7. Jedite toplo, kao predjelo ili samostalno.

 

Dobro je znati...

Originalan recept za quiche je s prhkim tijestom, ali s lisnatim je jednostavnije, a jednako ukusno.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo