Okus čaja zaokružen je dodatkom cimeta, a pripremljeni napitak je tamno crveno-ljubičaste boje, zaokruženog i bogatog mirisa i okusa.
 Foto: iStock
Pomaže

Patite od manjka koncentracije? Čaj od šljive će vam pomoći

Kad se govori o šljivama, većini prvo na pamet padne onaj ukusni domaći džem, no ovaj put preskočite palačinke i popijte šalicu čaja.

Temperature samo padaju, puše ledeni vjetar i nikako da se ugrijemo. Ono što nam može pomoći su zasigurno čajevi. Većina nas ih se sjeti samo kad nas ulovi prehlada, no s obzirom na njihova brojna ljekovita svojstva trebali bismo ih piti češće.

Zašto se ovaj put ne biste odlučili za zdravi čaj od šljive. Kad se govori o šljivama, većini prvo na pamet padne onaj ukusni domaći džem, no ovaj put preskočite kalorične palačinke i popijte šalicu čaja.

Brojne prednosti šljive

  • Smanjuje nivo šećera u krvi
  • Poboljšava memoriju i koncentraciju
  • Štiti srce
  • Potiče rad jetre
  • Poboljšava probavni sistem
  • Jača kosti
  • Štiti zdravlje očiju
  • Jača imunitet

Šljiva od vitamina ima najviše beta-karotena (provitamin A), vitamina C, vitamina E, folne kiseline, niacina i vitamina B6, te obilje minerala: prvenstveno kalija, zatim fosfora, kalcija, magnezija, natrija, željeza i bakra.

U svim prilikama

Upravo vam Podravkin čaj šljiva nudi brižljivo odabranu mješavinu fino mljevenog bilja i voća, zaokruženog i bogatog mirisa i okusa. Ugodno iznenađenje koje će vas zimi zagrijati, a ljeti rashladiti okusom sočne, mirisne, ukusne slatke šljive. Zbog ugodnog voćnog okusa šljive čajni napitak prikladan je za konzumiranje u svim prilikama. Inovativni okus kakvog još nema na tržištu toplih čajeva.

Okus čaja zaokružen je dodatkom cimeta, a pripremljeni napitak je tamno crveno-ljubičaste boje, zaokruženog i bogatog mirisa i okusa.

Zbog ugodnog voćnog okusa šljive čajni napitak prikladan je za konzumiranje u svim prilikama.

Kvaliteta i bogatstvo sastojaka

Podravka čajevi su rezultat osluškivanja potreba pravih ljubitelja čajeva te potrošačima donose prirodnost i dobar osjećaj. Široki asortiman stoga omogućava uživanje u svakom trenutku i prilici. Njihova posebnost su kvaliteta i bogatstvo sastojaka očuvanih u aroma omotaču. Svaki put kada ih otvorite uživat ćete u okusima i mirisima najfinijih biljnih i voćnih sastojaka koji ostaju netaknuti sve do trenutka pripreme.

Linker
21. travanj 2024 16:29