zašto volimo krušku

Nepravedno zanemarena: može spriječiti cirozu, odlična je za gušteraču i pomaže kod mršavljenja

Kruška je voće s najmanje alergena i najbolja namirnica za gušteraču te rajsko voće za jetru.

 

Ako je ijedno voće poznato, a zanemareno, to je kruška. No ona je najbolja namirnica za gušteraču, koju smo također skloni zaboraviti. Preopterećenu gušteraču najbolje će umiriti kruška.


Kilogrami padaju

Ujedno je rajsko voće za jetru jer podupire proces čišćenja i može spriječiti cirozu. Pulpa kruške bogata je fitotvarima, mineralima u tragovima i aminokiselinama koje se vežu za otrove u tijelu i izbacuju ih iz organizma.

Kruška stabilizira razinu šećera u krvi i velika je pomoć u mršavljenju. Jedna kruška srednje veličine ima oko 90 kalorija. Sadrži vitamin C i flavonoide te je dobar izvor bakra, koji nas štiti od štetnog djelovanja slobodnih radikala.

Young woman holding a plate of cheese on the wooden board
Getty Images/iStockphoto

Pomažu kod zdravlja crijeva i opstipacije.

 

Između obroka

Kora kruške bogata je vlaknima koja snižavaju loš, LDL kolesterol i eliminiraju sluz iz tijela. Kruška je idealna za oporavak nakon operacija ili otrovanja te kod osoba koje su na posebnim dijetama.

Kruške je najbolje jesti između doručka i ručka ili kasno popodne jer smanjuju poriv za slatkim i za prejedanjem. Kruška je među voćem najmanje alergena.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo