Zdrava kuhaona

Najbolji party može početi - fantastični meni za teen generaciju

Jedna je kći vrhunskog kuhara, druga fotografkinje, u kuhinji su od malih nogu. Donosimo njihov meni koji će oduševiti tinejdžere.

 

Ne mogu sakriti zadovoljstvo što je Zdrava kuhaona ugostila prvog pravog chefa. Moj prijatelj Zoran Gajić radio je u najboljim hrvatskim restoranima: od nekad nezaobilaznog Kluba književnika, Cateringa Majetić, Dobrih vina, Rouzmarina, a trenutno je chef kuhinje karlovačkog restorana Kastel u sklopu starog grada Dubovca. Volim njegovu jednostavnost i skromnost.

Ne nameće se pričom, već odličnim tanjurom koji će staviti ispred vas, a najvećim uspjehom smatra od osrednjih namirnica napraviti vrhunsko jelo.

Uvijek će prije istaknuti druge nego sebe, pa tako ima samo riječi hvale za kuhinju žene Jasice i punice Libuše koja kuha najbolje. Njegovo omiljeno jelo je češko blagdansko jelo svičkova - marinirana junetina s korjenastim povrćem, nešto slično našoj pašticadi, samo u svijetlom umaku. 

 

Teen party

Ali ono najvažnije zašto smo ugostili Zorana jest to što je on i prije posla i prije svega ostaloga - tata. Njegova je Lucija već srednjoškolka, a u kuhinji je s njim od malih nogu. Vole zajedno kuhati i često sudjeluju na kulinarskim radionicama, a osmislili su i pilot-projekt “Kad tata kuha” i prije nekoliko godina zajedno pripremali omiljena dječja jela: pizzu, njoke, torteline i tortilje.

Lijepo je vidjeti tu povezanost i koliko se ponose jedno drugim. Nisu samo imena kćeri ono što nas povezuje. Baš kao moju Luciju, i Zoranovu muče alergije: na jaja, na orašasto i soju, razlika je u tome što se mi borimo od rođenja, a oni unatrag godinu dana.

Foto: Berislava Picek/ Hanza Media

I njegova se Lucija morala odreći nekih namirnica, poput omiljenih palačinki te zajedno s mamom Jasicom otkrivaju nove namirnice.

I tako smo odlučili skuhati nešto zajedno. Obje Lucije, već iskusne kuharice, uz Zoranovu pomoć osmislile su meni za teen party. I opet se pokazalo kako je kuhinja divno mjesto za druženje. 

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo