RECEPT TJEDNA

Kruh od crnog kima i konoplje

Porcija: 6 osoba Priprema: 30 minuta Kuhanje: 30-40 minuta Spremno za: 5 sati Zahtjevnost: za masterchefove u usponu Posebna prehrana: bez laktoze, vegansko, vegetarijansko

 

* Ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept

 

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte glatko brašno i kvasac. U toploj vodi rastopite sol.
  2. U smjesu brašna i kvasca dodajte vodu, malo po malo, dok ne dobijete smjesu koja izgleda kao "slime". Pripazite, možda nećete trebati iskoristiti svu vodu.
  3. Tu smjesu podijelite na tri dijela tako da jednog dijela bude najviše, a druga dva manja i iste količine.
  4. U jedan od dva manja dijela dodajte Letifico brašno crnog kima, a u drugi konopljino brašno te dobro umijesite. Ako mislite da je smjesa previše mekana dodajte malo glatkog brašna, a ako mislite da je pretvrda dodajte još vode.
  5. U treći dio dodajte dodatnih 100 g glatkog brašna i dobro umijesite. Sve dijelove prekrijte i ostavite da se dižu između 1 i 2 sata.
  6. Dignuta tijesta razvaljajte na duljinu kalupa i posložite jedan na drugi. Kako biste ih bolje zalijepili možete koristiti malo vode. Zarolajte i premjestite u kalup da se diže dodatnih 30-40 minuta.
  7. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40-60 minuta. Ostavite da se ohladi 10-20 minuta i uživajte u toplom kruhu s najdražom medenom kremom!

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo