U tvrdoj ljusci

Kruh od banane i oraha

  • 1¼ šalice oštrog brašna
  • 1 žličica sode
  • ½ žličice soli
  • 2 jaja sobne temperature
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žlica maslaca
  • 1 šalica šećera
  • 3 žlice pirea od zrelih banana
  • ½ šalice tostiranih i usitnjenih oraha

Priprema:

  1. Prosijte brašno, sodu i sol. Uspite u srednje veliku zdjelu i stavite na stranu. Umutite jaja i vaniliju u čaši za mjerenje tekućine i stavite na stranu. Kalup za pečenje 20 x 10 cm premažite maslacem.
  2. Miksajte šećer i maslac dok ne postane kremast. Potom dodajte mješavinu jaja i vanilije. Promiješajte mikserom, dodajte pire do banana.
  3. Silikonskom lopaticom u gornju smjesu umiješajte brašno, sodu i sol. Na kraju dodajte orahe. Stavite tijesto u namašćen i pobrašnjen kalup i pecite oko 55 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
  4. Kad kruh izvadite iz pećnice, pustite ga da se hladi 5 minuta, potom ga izvadite iz kalupa. Ovaj je kruh najbolje servirati dan nakon pečenja.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo