Visoki krvni tlak i prehrana

Kako sniziti visoki tlak

Jesu li visoki krvni tlak i debljina povezani i koji su osnovni simptomi koje počinju osjećati osobe s visokim tlakom? Kako izgleda liječenje i kako sniziti krvni tlak? Jedan od načina je - prehrana!

Svakoga dana jedite dovoljno voća i povrća, prema mogućnosti svježeg i u svim bojama. Naravno, visoki tlak ćete sniziti i uz pomoć sljedećih namirnica:

  1. Riba. Od svih namirnicaživotinjskog porijekla, riba je najzdravija - obiluje proteinima, a nije masna. Omega-3 masne kiseline u ribi, zajedno s drugim nutrijentima, štite krvne žile, smanjuju upalne procese i snižavaju visoki krvni tlak.
  2. Ulje lanenih sjemenki. Lanene sjemenke, poput ribe, obiluju omega-3 masnim kiselinama. Ovo će ulje vaše krvne žile učinkovito zaštititi od stvaranja ugrušaka.
  3. Sok od celera. Ovaj tradicionalni kineski lijek dokazano je učinkovit u borbi protiv visokog krvnog tlaka. Priprema je vrlo jednostavna. Sve što vam treba jest celer i mikser. Dvije do tri čaše celerovog soka dnevno snižavaju visoki tlak i vraćaju ga na normalnu razinu. Također, celer je poznat i kao učinkovit lijek protiv gihta i artritisa. Studije su potvrdile kako je ovo povrće bogato antiupalnim tvarima, uključujući apigenin, COX2–inhibitor koji je prema djelovanju sličan antiupalnim lijekovima.
  4. Jabučni ocat. Čisti tijelo i snižava krvni tlak. Za bolji učinak isprobajte ovaj recept - ujutro, na prazan želudac, popijte malo jabučnog octa pomiješanog s toplom vodom i medom. Med potiče rad probave, što je korisno jer zatvor može pogodovati visokom krvnom tlaku.
  5. Maslinovo ulje. Sinonim zdravlja i mediteranske prehrane. Blagotvorno djeluje na lipide u krvi i također smanjuje krvni tlak. Nedavna studija je pokazala da povećana konzumacija maslinovog ulja dovodi do znatnog smanjenja tlaka. Koristiti ga možete za pripremu salata i za kuhanje.
  6. Krastavac. Prirodni diuretik koji pomaže u snižavanju tlaka i pritiska u arterijama. Jedite dva svježa krastavca svaki dan tijekom dva tjedna i rezultati neće izostati!
Linker
06. ožujak 2024 08:09