Svoju tehniku pečenja usavršio je putujući po svijetu.
 Foto: Promo
Novi kulinarski serijal

Kako postati pravi majstor u pečenju kruha? Lako

Paul Hollywood, najistaknutiji britanski majstor pekar u novoj kulinarskoj poslastici pokazat će vam kako pripremiti savršeno tijesto.

Celebrity chef i najistaknutiji britanski majstor pekar - Paul Hollywood, u svom novom kulinarskom serijalu 'Kruh i peciva Paula Hollywooda' gledateljima će pokazati razne tehnike i trikove potrebne za izradu savršenog kruha. Premijera serijala biti će prikazana 6. travnja u 13 sati na kanalu 24kitchen.

Obiteljski posao

Iako mu je pečenje oduvijek u krvi, Paul je u početku radio kao kipar sve dok ga njegov otac koji je bio vrsni pekar nije nagovorio da se uključi u obiteljski posao.

Tako je Paul u posljednih 30 godina postao strastveni pekar koji vjeruje kako svatko može napraviti svoj kruh. Radio je i u nekim od najekskluzivnijih hotela poput Cliveden, The Chester Grosvenor i The Dorchester, zbog čega je stekao ugled inovatora i umjetnika u pečenju kruha i raznih peciva.

Svoju tehniku pečenja usavršio je putujući po svijetu - posebice u Cipru, Egiptu i Jordanu, gdje je naučio tehnike pečenja kruha koje potječu iz drevnih civilizacija, a jednom je imao i priliku ispeći kruh u pustiniji koristeći se posebnom tehnikom Beduina.

Foto: Promo
Osim demonstriranja pravilnih tehnika pečenja, Paul će ukazati i na najčešće greške kod pripreme tijesta.

Osnovne metode

Paul će u svom kulinarskom serijalu 'Kruh i peciva Paula Hollywooda' gledateljima pokazati osnovne metode i tehnike za pripremu savršenog tijesta te će, koristeći razne sastojke, pripremiti britanski kruh, kruh sa sodom, ukusne lepinje, kontinentalni kruh te pokazati kako na najbolji način pripremiti kiselo tijesto.

Osim demonstriranja pravilnih tehnika pečenja, Paul će ukazati i na najčešće greške kod pripreme tijesta, zatim koji valjak koristiti za koje tijesto te koje sastojke kombinirati za pripremu najfinijih pekarskih delicija.

Uz savjete i male tajne pekarskog zanata, gledatelji će vidjeti kako je kruh mnogo više od obične namirnice, a osim toga Paul će uz maštovite recepte pokazati kako kruh sam po sebi može biti ukusan obrok - od bogatog i nutritivnog doručka, laganog ručka, poslastice uz čaj pa sve do raskošne večere.

Uz Paula ćete postati pravi majstor pečenja i pečenih kreacija s kojima ćete oduševiti sve oko sebe!

Linker
25. travanj 2024 17:57