Vatreni eliksir za imunitet

Kako ga napraviti

  • 1 luk srednje veličine
  • 1 glavica češnjaka
  • komadić (oko 7 cm) đumbira
  • 1 žlica suhog korijena echinaceje
  • organski jabučni ocat
  • organski med
  • 2 žličice kajenskog papra

Priprema:

  1. Luk i češnjak ogulite i grubo nasjeckajte, đumbir očistite i naribajte pa zajedno s korijenom echinaceje ubacite u staklenku. Prelijte jabučnim octom tako da prekrije sastojke.
  2. Staklenku čvrsto zatvorite i čuvajte na toplom 2 do 3 tjedna.
  3. Potom procijedite tekućinu pa joj dodajte jednaku količinu meda i na kraju kajenski papar.
  4. Čuvajte u hladnjaku i uzimajte po žličicu dnevno. Tijekom bolesti možete uzimati i više puta dnevno, sve dok vam ne bude bolje.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo