AFA alge

Jednom kad ih probate, vidjet ćete, nema bolje hrane za zdravlje mozga

Zovu ih još i 'hrana za mozak' jer djeluju blagotvorno na mentalno zdravlje te mogu utjecati na poboljšanje pamćenja, razmišljanja i koncentracije.

 

Modro-zelene AFA alge rastu u divljini, isključivo u Klamatskom jezeru na jugu države Oregon u SAD-u. Sadrže više proteina i klorofila od bilo kojeg drugog izvora hrane. Sadrže čak 18 različitih aminokiselina, što ih čini kompletnim proteinima. Vrijedna su hrana i suplement za sportaše, ali i sve osobe izložene stresu ili mentalnim naporima i to zbog visokog udjela aminokiselina valina, leucina i isoleucina.

 

Riznica vitamina i minerala

AFA alge su bogate vitaminom B12: 1 g sadrži 100% RDA (preporučenog dnevnog unosa). Sadrže značajne količine ostalih vitamina i betakarotena, a od minerala je vrijedno izdvojiti: željezo, cink, selen i magnezij.

 

Bogat izvor klorofila

Klorofil je vrlo važan sastavni dio algi. Njegova molekularna struktura je gotovo identična  hemoglobinu koji je odgovoran za prijenos kisika po cijelom organizmu. Glavna je molekula za povećanje dostupnosti kisika u ljudskom tijelu i od vitalnog je značaja za brzu apsorpciju aminokiselina. AFA alge obiluju ovim važnim nutrijentom.

 

Prirodna podrška pravilnom radu mozga

Iako se sastoji od samo 2% ukupne tjelesne težine, mozak koristi 20% raspoloživih tjelesnih energetskih resursa. Svaki od njegovih procijenjenih 10 milijardi neurona ima nezasitan apetit, koji mora biti zadovoljen svake minute, svakog dana našeg života.

Foto: iStock

AFA alge su izvrsna "hrana za mozak" i djeluju blagotvorno na mentalno zdravlje s obzirom na to da su dobar izvor fetiletilamina, spoja koji se prirodno sintetizira u našem organizmu iz dvije aminokiseline: fenilalanina i tirozina.

Povišene količine FEA pojavljuju se kada smo fokusirani npr. na dobru knjigu, napeti film ili koncentrirani na projekt, odnosno kada smo zaljubljeni (naziva se i "molekula ljubavi"). Stoga AFA alge mogu utjecati na poboljšanje pamćenja, razmišljanja i koncentracije.

 

Trebate li stručan savjet u vezi korištenja i načina djelovanja AFA algi i drugih prirodnih dodataka prehrani, nazovite besplatni bio&bio info telefon: 0800 246 246.

 

AFA alge iz Klamatskog jezera potražite u svim bio&bio trgovinama i na web shopu www.biobio.hr.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo