Sezona bundeva

Jedan recept - dva kolača: torta na tri kata i cupcakesi od bundeve i čokolade

Sastojci su jednaki, kao i postupak, razlika je u trajanju pečenja

Iskoristite sezonu bundeva i isprobajte jedinstveni recept s bundevama i čokoladom za dva ukusna kolača efektnog izgleda. Prvi je torta na tri kata, a drugi tortice (cupcakes). Sigurno vam neće biti žao.

Kalorija po porciji: 347

Priprema: 70 minuta

Sastojci:

  •  2,5 šalice oštrog brašna
  •  1 šalica kakao praha visoke kvalitete
  •  1 jušna žlica praška za pečenje
  •  1,5 čajna žličica sode bikarbone
  •  2,25 čajne žličice mljevenog cimeta
  •  3/4 čajne žličice svježe naribanog muškatnog oraščića
  •  3/4 šalice mlaćenice
  •  1,5 šalica pirea od bundeve
  •  1,5 čajna žličica ekstrakta vanilije
  •  pola šalice neslanog maslaca
  •  1,5 šalica smeđeg šećera
  •  1,5 šalica kristal šećera
  •  5 velikih jaja
  •  krema od naranče i krem sira

 

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Lagano premažite maslacem tri kalupa za torte promjera 20 centimetara, pa dno svakog kalupa prekrijte papirom za pečenje. Malo premažite maslacem i površine papira.

2. Prosijte brašno, kakao, prašak za pečenje, sodu, cimet i muškatni oraščić u veliku posudu i stavite sa strane.

U srednje velikoj zdjeli pomiješajte mlaćenicu, pire od bundeve i vaniliju i stavite sa strane. Izmiksajte maslac i šećer u velikoj zdjeli, srednjom brzinom, da budu prozračni. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro ih umiješajte nakon svakog dodavanja. Smjesa treba biti glatka. Naizmjence dodavajte mješavinu s brašnom i smjesu s mlaćenicom, promiksajte nakon svakog dodavanja.

 

3. Podijelite smjesu u kalupe i pecite oko 35 minuta. Neka se biskviti prvo hlade u kalupima 20 minuta, zatim ih izvadite i ostavite da se potpuno ohlade.

4. Za tortice (cupcakes): Zagrijte pećnicu na 190°C. Stavite košuljice za tortice u standardni kalup za cupcakes i napunite svaku sa četvrtinom smjese. Pecite 22 minute.

5. Poravnajte svaki sloj biskvita za tortu. Stavite prvi na tanjur za torte i premažite ga trećinom kreme od naranče i sira. Ponovite s drugim i trećim biskvitom. Stavite u hladnjak do posluživanja.

6. Za kremu su potrebni: 1 šalica neslanog maslaca sobne temperature, 450 grama krem sira sobne temperature, 2 šalice šećera u prahu, 2 čajne žličice svježe naribane narančine korice, jušna žlica soka naranče, prstohvat soli.

Maslac miksajte srednjim brzinom dok ne postane pjenušav, oko 2 minute. Dodajte krem sir i miksajte da se dobro povežu, još oko 2 minute. Dodajte šećer, narančinu koricu i sok te sol i miksajte još pet minuta da dobijete finu kremu.

 

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo