Pripremila i snimila: Berislava Picek/Hanza Media
Zdrava kuhaona

Hamburger s gljivama

  • 1 veliki šampinjon
  • 1 pecivo za hamburger
  • 2 šnite kravlje skute
  • matovilac
  • 1 mladi luk
  • 3 prokulice
  • klice rotkvice
  • 5 žlica kiselog vrhnja
  • 1 žlica senfa
  • ½ žlice meda
  • sol
  • cherry rajčice

Priprema:

  1. Na masnom papiru u pećnici ispecite veliki šampinjon napunjen nasjeckanim cherry rajčicama i mesom stapki.
  2. Ispecite komad muškatne tikve pa je narežite na kockice, ispecite i prokulice prerezane napola.
  3. Napravite umak od kiselog vrhnja, meda i senfa.
  4. Na gril tavi ispecite skutu narezanu na šnite i mariniranu u soli i maslinovu ulju.
  5. Prerežite pecivo, obilno ga prelijte umakom, zatim stavite pečenu gljivu u komadu koja "glumi" hamburger. Na to opet stavite umak, pečenu tikvu, grilani sir i pečene prokulice te svježe cherry rajčice. Na vrh rasporedite matovilac i klice.
Linker
18. travanj 2024 14:43