Zdrava kuhaona

Gljive iz woka

Za 4 osobe
  •  2 glavice crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 10 dag hokaido tikve
  • 10 dag crnih truba i lisičarki
  • 10 dag shiitake gljiva
  • soja umak
  • 10 dag staklenih rezanaca
  • mladi luk
  • žlica ulja za wok

Priprema:

  1. Tikvu i gljive narežite na tanke trakice.
  2. Na malo ulja stavite crveni luk i češnjak, dodajte soja umak, tikvu i gljive.
  3. Skuhajte staklene rezance, najbolje one koji se namaču u hladnoj vodi i kuhaju jednu minutu.
  4. Rasporedite rezance na pripremljeni umak i na vrh poslažite sitno narezane trakice mladog luka. Prema potrebi dodajte soja umaka.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo