Snimila: Berislava Picek/HANZA MEDIA
Zdrava kuhaona

Energetske jabuke iz pećnice

Više cijeli obrok nego klasičan desert uz ručak...

1 kg jabuka
1 žlica narezanih oraha
1 žlica narezanih badema
½ žlice lješnjaka, brazilski oraščići (za svaku jabuku jedan)
1 žlica rogača
2 žlice kokosovog ulja
2 žlice meda
1 žlica bučinih sjemenki
nekoliko zrnaca himalajske ružičaste soli
1 žlica sjemenki konoplje

Priprema:

  1. Za nadjev izmiješajte sve sastojke osim bučinih sjemenki i soli.
  2. Jabukama izdubite sredinu pa ih napunite nadjevom.
  3. Na vrh stavite sjemenke buče pa pecite u pećnici 30 minuta.
  4. Ostavite da se ohlade pa pospite s nekoliko zrna ružičaste himalajske soli (volimo taj spoj slatkog i slanog).

Savjet više!
Mogu se jesti tople i hladne.

Linker
17. travanj 2024 14:21