Foto: Berislava Picek/Hanza Media
Zdrava kuhaona

ČOKOLADNE KUGLICE

Za 30 kuglica:

  • 50 dag čokolade za kuhanje s najmanje 70% kakaa
  • 5 dl slatkog vrhnja

Za preljev:

  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 5 dag maslaca
  • kakao prah i/ili šarene mrvice

Priprema:

  1. Za klasični ganache potrebna vam je jednaka količina čokolade i slatkog vrhnja.
  2. Zagrijte slatko vrhnje i u njega umiješajte otopljenu čokoladu.
  3. Ohladite smjesu, ostavite je jedan dan pa oblikujte kuglice i nakratko ih stavite u zamrzivač.
  4. Kako biste dobili hrskavi omotač, otopite dodatnu čokoladu i dodajte joj maslaca.
  5. Hladne kuglice sad umačite u toplu čokoladu.
  6. Pospite ih kakaom ili šarenim mrvicama da postanu lolipops (čokoladne lizalice na štapiću).
Linker
25. travanj 2024 08:09