Kuhinjske mrvice

Čokolada od samo tri sastojka

  • 200 g kakaova maslaca
  • 30 g kakaa u prahu
  • 80 g šećera u prahu

Priprema:

  1. Na pari otopite kakaov maslac. Ako koristite kokosov šećer prvo ga sameljite (ako nemate mlinac, možete koristiti blender).
  2. Otopljeni kakaov maslac, kakao u prahu i mljeveni šećer stavite u blender. Blendajte na najjačoj brzini dvije minute, odnosno dok se ne rastope svi sastojci i povežu.
  3. Čokoladu prebacite u kalupiće i ohladite u hladnjaku na najmanje 1 h.
  4. Vaša čokolada je nakon hlađenja spremna za upotrebu.

Ovako pripremljena vam može trajati do godine dana.

 

1.    Na pari otopite kakaov maslac. Ako koristite kokosov šećer prvo ga sameljite (ako nemate mlinac, možete koristiti blender).

2.    Otopljeni kakaov maslac, kakao u prahu i mljeveni šećer  stavite u blender. Blendajte na najjačoj brzini dvije minute, odnosno dok se ne rastope svi sastojci i povežu.

3.    Čokoladu prebacite u kalupiće i ohladite u hladnjaku na najmanje 1 h.

4.    Vaša čokolada je nakon hlađenja spremna za upotrebu.

5.    Ovako pripremljena vam može trajati do godine dana.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo