Kuhinjske mrvice

Čokolada i naranča se vole, a volimo ih i mi.

U ratu i ljubavi sve je dopušteno. Dodali bismo - i u čokoladne torte. Kombinacija voća i čokolade nikome nije nepoznata, a danas vam donosimo našu najdražu: naranča + čokolada. Porcija: 8 osoba Priprema: 90 minuta Kuhanje: 45 minuta Spremno za: 2 sata i 15 minuta Zahtjevnost: za masterchefove u usponu Posebna prehrana: bez glutena

BISKVIT:

  • 400 g pirea od naranče (2 naranče)
  • 6 jaja
  • 200 g Letifico orahovog brašna (ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)
  • 200 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 40 g čokolada u prahu

 

ČOKOLADNI GANACHE:

  • 250 g tamne čokolade
  • 250 ml vrhnja za šlag

 

KADA IMATE SVE, ONDA:

  1. Cijele naranče stavite kuhati u vodu. Kuhajte ih sat i 15 minuta.
  2. Nakon pola sata promijenite vodu kako bi uklonili gorčinu koju su naranče pustile.
  3. U međuvremenu pećnicu ugrijte na 180° i pripremite okrugli kalup za tortu promjera 23 - 26 cm. Na dno kalupa postavite papir za pečenje, a rubove namastite i pobrašnite.
  4. Kada su naranče kuhane, izvadite ih iz vode i pustite da se malo ohlade.
  5. U zasebnoj posudi mikserom izradite preostale sastojke počevši od jaja, šećera i na posljetku Letifico orahovog brašna.
  6. Naranče prepolovite, izvadite im koštice pa ih usitnite štapnim mikserom u pire.
  7. Dodajte ih smjesi jaja i orahova brašna.
  8. Špatulom sjedinite sve sastojke i prebacite ih u pripremljen kalup. Zatim špatulom izravnajte gornji sloj torte i stavite je u pećnicu na 40 - 45 minuta, odnosno dok test čačkalicom ne pokaže da je torta pečena.

 

ZA TO VRIJEME NAPRAVITE ČOKOLADNI GANACHE:

  1. Vrhnje za šlag ugrijte do vrenja (neka ne prokuha). Čokoladu izlomite na manje komadiće.
  2. Vrhnje prelijte preko izlomljene čokolade i miješajte dok se potpuno ne sjedine.
  3. Ganache prelijte preko torte, pustite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi pa prebacite u hladnjak.
  4. Torta se treba hladiti najmanje 4 - 6 sati, a ja savjetujem da je ostavite preko noći.
  5. Tortu ukrasite komadićima naranče, orašastih plodova ili po želji.

Foto: Bake me by Nina Mrvica

 

Dobar tek!

Vaša Nina Mrvica - Bake me by Nina

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo