Kuhinjske mrvice

Blagdanske čokoladne pločice

  • 400 g čokolade s 60 % kakaa (ili po vašem izboru)
  • 2 žlice orašastih plodova po izboru
  • 2 žlice sušenog voća po izboru
  • 1 žlica kokosovog čipsa
  • 1 žličica crvenog papra
  • ¼ žličice mljvenog čilija

Priprema:

  1. Odvojite 133 g čokolade i stavite je po strani. Ostatak čokolade stavite topiti na pari.
  2. Neka vam voda ne ključa. Miješajte čokoladu i mjerite temepratutu. Treba narasti na 50 stupnjeva. Ovo ide brzo, čim se čokolada otopi, uglavnom dosegne tu temperaturu.
  3. Pripremite posudu u koju ćete izliti gotovu čokoladu. Ja koristim manju keramičku posudu dimenzija 15 x 23 centimetra. Uredno je obložite papirom za pečenje (neka vam prelazi rubove kako bi kasnije lakše izvadili čokoladu).
  4. Sada stavite 1/3 odvojene čokolade u komadu i miješajte kako bi se ravnomjerno rastopila. Provjeravajte temperaturu. Treba nam 28 stupnjeva.
  5. Čokoladu vratite na paru kako bi se nanovo ugrijala do 31 stupanj.
  6. Čokoladu odmah ulijte u pripremljeni kalup. Možete koristiti špatulu kako bi je ravnomjerno rasporedili po pripremljenom kalupu.
  7. Čokoladu pospite s dodacima tako da prvo pospete jedan dio, pa drugi i sve do kraja kalupa.
  8. Pustite pola sata da se stisne, a potom je kidajte ili lomite.
  9. Čokoladne pločice zamotajte u prozirni celofan ili vrečicu i ukrasite prigodnim motivima (konopčićima, naljepnicama na djeda božičnjaka i sl.)

Vaši pokloni su spremni!

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo