Snimila: Berislava Picek/Hanza Media
Zdrava kuhaona

ARTIČOKE S BOBOM I GRAŠKOM

  • 4 artičoke
  • 1 glavica luka
  • 1 šalica bob
  • 1 šalica graška
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 20 dag kuhane šunke ili vratine
  • vezica peršina
  • sol i papar
  • limun
  • 1 dl bijelog vina
  • mladi češnjak
  • povrtni temeljac

Priprema:

  1. Artičokama odrežite trećinu gornjeg dijela i odmah ih premažite prerezanim limunom da ne oksidiraju.
  2. U hladnu vodu iscijedite limunov sok pa u nju potopite cvjetove artičoka.
  3. Na maslinovu ulju u tavici propirjajte nasjeckani luk, dodajte bob kojem ste skinuli kožicu i grašak te nasjeckanu šunku.
  4. Maslinovo ulje, sol, krušne mrvice i peršinov list pomiješajte pa utrljajte u cvjetove artičoka.
  5. U tavicu s bobom i graškom stavite još artičoke okrenute prema gore, podlijte temeljcem i vinom pa pirjajte dok ne omekšaju.

Linker
02. travanj 2024 16:19