Vježbam i jedem fino

5 super jednostavnih recepata za proteinske palačinke

Kada se sljedeći put odlučite raditi palačinke, napravite ih na zdraviji način i sebe i svoje ukućane obradujte novim slasticama u poznatom obliku.

Palačinke obožavamo svi! Slatke, slane, zapečene, kakve god pomislite, teško da će koja ostati na tanjuru. No, ako slijedite savjete nutricionista i pazite na dovoljan unos proteina u danu, onda odaberite proteinsku verziju ove omiljene slastice. Na taj način ćete isti obrok učiniti zdravijim, a uživat ćete u njemu čak i više nego prije - bez grižnje savjesti i svjesni činjenice da ste ovim obrokom učinili nešto dobro za svoje zdravlje.

 

Koliko proteina vi jedete?

Naime, jedan od većih problema s kojim se nutricionisti susreću jest premalen unos proteina u dnevnoj prehrani većine pojedinaca. Proteini sudjeluju u nizu fizioloških procesa u organizmu, a doprinose i održavanju mišića i njihovom oporavku.

Savjetuje se da u svakom obroku postoji i izvor proteina, uz kvalitetne izvore masti i ugljikohidrata, koji tijelu daju energiju za svakodnevno funkcioniranje.

 

Stoga, kada se sljedeći put odlučite raditi palačinke, napravite ih na zdraviji način i sebe i svoje ukućane obradujte novim slasticama u poznatom obliku.

Donosimo 5 ideja za pripremu proteinskih palačinku.

Koje god palačinke probali (a savjetujemo da probate sve), sigurni smo da ćete se zaljubiti i ubuduće na ovaj novi i zdraviji način način, pripremati ukusne palačinke!

Uslast!

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo