Nije li bolje vrijeme provesti u ugodnom društvu, nego uz štednjak?
 Foto: iStock
I to se da naučiti

4 odlična rješenja: Kako provesti manje vremena u kuhinji, a više na plaži

Na neke recepte uvijek možete računati. Posebno su nam dragi oni koji nas spašavaju od ljetnih vrućina, a istovremeno nam štede vrijeme i ostavljaju prostor da uživamo i u nekim drugim stvarima. Takve rado i dijelimo :)

Većina ljetnih nastojanja svodi se na to kako maksimalno uživati, a jedna od najvećih uživancija svakako je boravak na plaži. Zato, bilo da ste se domogli dugoočekivanog godišnjeg odmora i otišli na more, ili imate mogućnost uživati na plaži uz posao, minimalizirajte boravak u kuhinji!

No, to ne znači da vam se prehrana treba svoditi na naručivanje dostava ili usputni junk food jer je Brzo & Fino pripremilo 12 upravo takvih, brzih i finih recepata.

Bilo da vam treba recept za lagani ljetni ručak, jednostavni desert, grickalica za druženje s prijateljima ili nešto za ponijeti na plažu ovo su recepti na koje možete računati.

Recepti uz koje će ljeto biti duže, a dani ljepši

Lagani ljetni ručak: Popečci od krumpira i mrkve

Sastojci:

Priprema:

  1. Krumpir ogulite, naribajte, obilno posolite i stavite u cjedilo.
  2. Dok sol izvlači tekućinu iz krumpira, pripremite ostale sastojke - ogulite i naribajte mrkvu i razmutite jaje.
  3. Krumpir dobro ocijedite, najprije stišćući ga rukama, a potom uz pomoć kuhinjske krpe.
  4. Krumpiru zatim dodajte mrkvu i razmućeno jaje te oblikujte u male popečke i pržite u plitkom ulju na srednje jakoj vatri, nekoliko minuta s obje strane, dok ne dobiju lijepu zlatnožutu boju. Odložite ih na papirnate ubruse koji će upiti višak masnoće.
  5. Vrhnje i omiljeni ljuti umak pomiješajte i koristite za umakanje gotovih popečaka.

Jednostavan desert: Panna cotta

Sastojci:

  • 400 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
  • 5 g ili 2 listića želatine
  • 4 žlice šećera
  • sok i korica polovice limuna
  • po želji: sezonsko voće

Priprema:

  1. Vrhnje izmiksajte sa šećerom, dodajte sok i naribanu koricu limuna te želatinu pripremljenu prema uputama na pakiranju.
  2. Izlijte u čaše ili posudice i stavite u hladnjak na nekoliko sati dok se ne stisne.
  3. Poslužite panna cottu u čaši ili je izvrnite na tanjurić i servirajte uz sezonsko voće, po želji.

Za druženje s prijateljima: Bijela pizza

Sastojci:

Priprema:

  1. Tanko razvaljano tijesto premažite vrhnjem, posolite i popaprite pa dodajte nasjeckani špek.
  2. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na maksimalnoj temperaturi 10 - 15 minuta.
  3. Na pečenu pizzu po želji dodajte malo rikule i/ili cherry rajčica.

Ponesite sa sobom na plažu: Humus

Sastojci:

Priprema:

  1. Češnjak zamotajte u foliju i stavite peći na 150°C pola sata (volite li okus sirovog češnjaka, ovaj korak možete i preskočiti).
  2. Sve sastojke stavite u blender i izradite dok ne dobijete glatki namaz.
  3. Poslužite uz omiljene krekere, kruh ili svježe povrće.


Ostale recepte potražite u knjižici koju možete preuzeti ovdje, a još puno brzih i finih recepata, savjeta i ideja čekaju vas na brzoifino.hr

Linker
15. travanj 2024 09:01